שלמה ארצי בא לדליה להנציח זכרו של ענן קדור ז"ל
סרט שמכין שלמה ארצי שיוקרן בעורץ 10 ביום הזיכרון לחללי מערכות צבא ההגנה לישראל, החברים של ענן ז"ל, ההורים נזיה ואמאנה והבנות נפגשו עם הזמר שלמה ארצי וצוות ההפקה, נוזהה סקר, נג'את חוסיסי, ענן באשא, רביע חלבי, פרח עיסמי, שיח' אבו חסין עלי נסראלדין, המפיק מיקי צוויג, בשיחה ותמונות מהצילומים בדליה...לכתבה ולסרטון התמונות עם השיר "תרקוד"...נזיה: "שלמה ארצי, הזמר וחבר האמת, בא להנציח את זכרו של ענן, זה עשה ים של ריגושים".
נזיה כדור: אין ספק שלשבת ולהקשיב לקבוצה כזו נפלאה של חברים של ענן, הן בנות והן בנים, שיחד מספרים על ענן ומה שמלכד ומקבץ אותם זה ענן, כי ענן זה האין בצל היש, איך שהם גדלו והפכו להיות בני 36 וענן נשאר בן 23, כמובן התהום הענקית שנפערה בתא המשפחתי שלנו, אין מי שימלא אותה, אבל לראות את החברים האלה מגיעים, זה גרם להרבה דמעות בעיניים, אני גאה בחברים האלה".
נזיה: "שלמה ארצי, הזמר וחבר האמת, בא להנציח את זכרו של ענן, זה עשה ים של ריגושים, זה עולה הרבה כסף והכל עליו, הוא בא להוכיח לכולנו שכמו שהזכירו פעם את הברית דמים, שהפכה ללא רלוונטית, הוא אישית מתרגם אותה לברית חיים בינינו, בזה שהוא מגיע לכאן ומשלב את הנצחתו של עומר אלקבץ שנפל בפיגוע בצומת חצביא בדרום לבנון, יחד עם תת אלוף ארז גרשטיין ואבו ריש מירכא שיהיה זכרם ברוך, יחד עם ענן שנפל בפיגוע בבית ליד, זה בא להמחיש שאחים אנחנו, עם אותו כאב. אני רוצה להדגיש כמה שהאיש הזה שלמה ארצי יקר לנו ומגיע לו כל הכבוד".
מיקי צוויג, המפיק של הסרט: "לשלמה ארצי יש קשר הדוק עם נזיה, הוא מכיר אותו הרבה שנים והם חברים קרובים, כששלמה החליט לעשות סרט, בעצם זה התחיל מענן ונזיה, הסרט יוקרן בערוץ 10 ביום הזיכרון, אני מכיר את נזיה הרבה זמן, היינו ב2003 עם שלמה ובאנו להופיע כאן בדאליית אל כרמל וחום כזה לא קבלנו בשום מקום, ענן הקריב את עצמו וספק אם היה יודע שמגיע פיצוץ שני, אבל מהיכרות שלי עם משפחתו אני אומר גם אם הוא היה יודע הוא היה ניגש להציל חיים, כי זה סוג של בנאדם, אתם סוג של קהילה, של עדה כזאת".
|
נג'את חוסיסי: "אנחנו נמצאים היום כאן בשביל ענן, שוחחנו עם שלמה ארצי, בכינו וצחקנו, חזרנו אחורה בשנים, שלמה תורם סרט לזכרו של ענן, אני פשוט נחנקתי ולא יכלתי לדבר".
נוזהה סקר: "זאת היתה הזמנה מאבא של ענן ז"ל, אנחנו היינו אצלו לפני שבועיים ובקרנו בחדר של ענן, אנחנו 10 חברים והיום חלק לא יכל להגיע מכל מיני התחיבויות אם זה לימודים ואם זו עבודה, בשיחות עם שלמה התעורר אצלנו הרבה כאב, הרבה זכרונות ואני חושבת שלענן מגיע שיעשו סרט עליו".
רביע חלבי: "הייתי המדריך של כיתה י"ב במתנ"ס, כיתתו של ענן, היינו בקשרי ידידות ועבודה בהתנדבות ביישוב, ענן היה אדם פעיל מאוד מבחינה חברתית, היה בנאדם רגיש שעבד למען כולם, הוא היה הליצן של כולם, כשאיבדנו אותו הרגשנו שאיבדנו חלק מעצמנו, היום כשמגיע שלמה ארצי לדליה לעשות סרט על ענן, זה כבוד גדול, שיישאר סמל שאנחנו נתנו הכי יקר למען המדינה, אנחנו מקווים שהמדינה תחזיר לנו בהתאם, כי אנחנו נתנו ענן ורבים כמו ענן, שלמה היה מרוצה מהכנות שלנו, בשיחות היו הרבה דמעות כאשר החברים ובני כיתתו דברו, ההורים לא יכלו להתאפק והתחילו לבכות, גם אנחנו וגם שלמה ארצי בכה, כי הדברים יצאו מהלב, שלמה לא ציפה למצוא צעירים שהתבגרו בשנים ועדיין חיים את ענן".
ענן באשא: "אני בן 37, חבר של ענן ז"ל, אני מאוד גאה בכל אחד ולא משנה מי הוא שתורם לחברה שלו, כמו שאנחנו תרמנו לחברה, כל דבר שנתרם זה מבורך, שלמה ארצי מביא בסרט שני חללים שנפלו במקומות שונים אלקבץ וענן, שלמה היה מאוד מופתע מזה שהחברים של אלקבץ ושל ענן דברו באותו טון של רגש עד כדי כך שגרמו לו לבכות".
פרח עיסמי, החבר הכי קרוב של ענן, שהיה ממש כמו אח ובן בית אצל ענן ז"ל, לא יכל לדבר והרגיש שהוא חנוק.
{YouTubeVideo id=9quF6EjRkxM}


















