מנקים את העולם בישראל וגם בסביבת הכרמל

יום ניקיון בכרמל ובישראל , סמיר אבו פארס, רושדיה ביראני, אתי אזולאי, דני פדידה, ח'דר אבו חמד, ריאן סאלח, תלמידים ומחנכים התפשטו על יערות הכרמל ליום למען ניקיון הסביבה שהאזרחים מזהמים ומשליכים פסולת בה, יום חינוך שבו השתתפו 160 אלף אנשים, כתבה על הפעילות למען סביבה נקיה .

22.10.2007 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מנקים את העולם בישראל וגם בסביבת הכרמל

סמיר, רושדיה, ח'דר והתלמידיםסמיר אבו פארס, מנהל היחידה הסביבתית בעיר הכרמל: "זה פרוייקט משותף עם קק"ל ובתי ספר, זה יום הניקיון העולמי, משתתפים מהכרמל בית ספר יסודי א' , בית ספר ריאלי הדר חיפה, וקיבוץ גן שמואל, קרוב ל300 תלמידים למען איכות הסביבה, המטרה להטביע בתלמידים ערכים לסביבה שהם חיים בה וניקיון, הם לא באים לכאן לנקות, הם עוברים הדרכות והסברים על הסביבה שלהם".

אתי אזולאי ודני פדידהאתי אזולאי מקרן קיימת: "אנחנו בקק"ל שמובילים את היום הזה עם המשרד לאיכות הסביבה והיחידה של עיר הכרמל ובית ספר יסודי א' של דאלית אל כרמל , כולנו כאן למטרה אחת, לשמור על הטבע והניקיון ומורשת המולדת, זה להעביר את הזמן בצורה הנחמדה בטבע לא אחרי שולחן וכסא, למטרה אחת, לתת לדורות שיבואו אחרינו את המורשת לשמור על הטבע וסביבתנו, הכרמל נבחר בגלל פעילות משותפת עם היחידה הסביבתית, אנחנו מנקים בכרמל, בחוף הים, בשכונות ובערים ובכל מקום שצריך".

התלמידיםרושדיה ביראני מנהלת בית ספר יסודי א' מדאלית אל כרמל: "אנחנו מאמינים באיכות הסביבה ובשמירה על הטבע, לשם זה הבית ספר שלנו גויס, זו דרך חיים לדעת אך לשמור על סביבתנו, פנה אלינו מנהל היחידה הסביבתית סמיר אבו פארס, מיד אני קבלתי את ההזמנה ונרתמנו למטרה, הצוות שלי והתלמידים קבלו את העניין באהבה ובהרבה התלהבות, מחובתנו לחנך את הדור הזה לדעת איך לשמור על הסביבה שלו והניקיון הכללי, אחד הילדים אמר לי "النظافة من الايمان" , התלמידים מבינים שזה ערך שצריך לדאוג לו, הסביבה יקרה לנו, גם דאלית אל כרמל יקרה לנו וצריכים לפעול תמיד למטרה זו".

ריאן סאלחסמיר אבו פארס: "גם בצהרים בנחל חיק בעוספיה, התקיים מבצע גדול לניקיון האזור, תלמידים מעיר הכרמל, קק"ל ונוער מחיפה, לפני יומיים נוקה האזור עם כלים כבדים ועכשיו התור של בני הנוער, גם לתושבים צריך הרבה הסברה באמצעי התקשורת שיש ערך לטבע ושצריך לשמור עליו ועל סביבה נקיה".

דני פדידה, מחנך מטעם הקרן הקימת בצפון: "אני מבקש לפנות לתלמידים לקרוא את הכתבות של פורטל הכרמל ולפנות לאתר "חלון ירוק" של קק"ל ולהכניס כתבות וציורים איך שהם רואים את היום הירוק, מי שחווה ומי שרוצה לתרום מזמנו למטרה הזו, היום בארץ ביום הזה משתתפים 160 אלף איש".

תלמידיםחד'ר אבו חמד, סגן המנהלת רושדיה ביראני: "זה יום מאוד חשוב, המוטו העיקרי לחזק את הערך של השמירה על הטבע ואיכות הסביבה, הילדים השקיעו הרבה מאמץ, עברו  2 הרצאות וסדנה של משחקים שמטרתם להכניס לתודעת התלמידים ערך השמירה על הטבע". 

ריאן סאלח, כתה ו': "אנחנו ניקינו את האזור ונהנינו מאוד מזה, למדנו איך לשמור על הסביבה ובנוסף הכרנו עוד תלמידים מהאזור שלנו שעבדו איתנו במלאכת ניקוי הטבע".

סמיר אבו פארס ומשפחה שמבלה בטבע תלמידי יסודי א' 

תגובות

15. לא חשוב לפני 18 שנים
וין סיף?
14. مواطنه לפני 18 שנים
مزبله قبال الثقافة؟ مين مهتم؟
13. מרואן חלבי לפני 18 שנים
אללה יעטיקון אלעאפיה
12. ... לפני 18 שנים
מרשים מאוד
11. פאדי לפני 18 שנים
כל הכבוד למבצעי הנקיון המושלם
10. סמיר אבו פארס לפני 18 שנים
מנקים את העולם
9. نائله לפני 18 שנים
الله يعطيكو العافيه يا رب
8. רושדי לפני 18 שנים
יסודי א ברכות
7. כרמיליסט לפני 18 שנים
כל הכבוד
6. קונטאר גדיר לפני 18 שנים
יפה מאוד
5. בחורה אוהבת סדר ונקיון לפני 18 שנים
...
4. גולשת לפני 18 שנים
כל הכבוד
3. עלי לפני 18 שנים
כל הכבוד
2. שרשור לפני 18 שנים
לכל המשתתפים
1. נוער עובד ולומד דליית אל כרמל לפני 18 שנים
כל הכבוד במיוחד למנהלת רושדיה ביראני והמורים

מומלצים