קורס מגישי עזרה ראשונה של מד"א

ארגון מתנדבי מד"א בעוספיא ודליה: "ברצונינו להודיעכם שהחל מסוף השבוע הזה נתחיל את המיונים לקורס מגישי העזרה הראשונה של מד"א, בני נוער בכיתה ט' שעולים לי' וי' שעולים לי"א מוזמנים לפנות לא יאוחר מיום שישי הקרוב"..לכל הפרטים.

23.06.2009 מאת: פורטל הכרמל והצפון
קורס מגישי עזרה ראשונה של מד"א

קורס מגיש עזרה ראשונה לנוער (גילאי 15-16)

קורס עזרה ראשונה להכשרת מועמדים מקרב בני הנוער הוא בהיקף של 60 שעות. בקורס נלמדים נושאים מגוונים בתחום הרפואה הדחופה כגון: החייאה בסיסית ובאמצעות מכשירים, זיהוי מצבי חירום בחולה וטיפול בו, מחלות לב וכלי דם, הטיפול בנפגעי טראומה: תאונות דרכים, נפילות מגובה ועוד. עקרונות הטיפול באירוע רב נפגעים, הכרת ציוד האמבולנס ונוהלי העבודה במד"א ועוד. מלבד הידע, בקורס רוכשים מיומנויות חשובות לתפקוד על אמבולנס כמו: ביצוע החייאה באמצעות מפוח להנשמה, איך מתפעלים מיכל חמצן לחץ דם, שימוש במיטה ובכסא האמבולנס ועוד.

בסוף הקורס יש מבחן סיום עיוני וכן מעשי. ציון עובר - לפחות 80.

 מסיימי הקורס בהצלחה משתלבים במערך האמבולנסים של התחנה, בשלב ראשון מוצמד להם חונך ולאחר מכן, עם צבירת ניסיון מעשי ובטחון עצמי, יוצאים המתנדבים ללוות את נהג האמבולנס בעבודת הקודש שלו - הצלת חיי אדם ומסייעים לו בטיפול בחולה או בנפגע בזירה בה הוא נמצא, בהעמסתו למיטת האמבולנס ובהשגחה על מצבו בזמן הנסיעה לבית החולים.

תגובות

מומלצים