סוהרים הרוגים בשריפה בכרמל, סרטונים
אסון כבד בכרמל, האש שפרצה בחורש בעוספיא ממשיכה להשתולל ולבעור, אוטובוס סוהרים שעזר בפינוי כלא דאמון נלכד בלהבות, נצ"מ אהובה תומר נפצעה אנוש.
שריפה ענקית פרצה בחורש טבעי בעוספיא לכיוון נחל חיק ובית אורן, עשן כבד כיסה את כל האזור, בעוספיה פונו בתים מדייריהם.
כל מערך הכיבוי וכוחות ההצלה, גם כוחות צה"ל גויסו לעזור לכבות את השריפה שכילתה עד כה עשרת אלפים דונם של חורש טבעי.
הבוקר פרצה שריפה באזור המזבלה בעוספיא, צוותי כיבוי אש איתרו 3 מוקדים לשריפה והוזנקו מטוסי כיבוי אש, המוקד העיקרי של האש היה בקרבת נביא אבו עבדאללה עה"ש.
אמבולנסים של מד"א כרמל הוזנקו למקום השריפה לאבטח את התושבים.
בתים הגובלים לשריפה פונו מתושביהם, בעוספיא פונו מבתיהם 35 משפחות, השאירו את הרכבים בבתים ויצאו מחשש לחייהם, סגן ראש המועצה עלמי נאטור הגיע והוציא את הבת שלו מביתה שנמצא בקרבת השריפה.
תושבי קיבוץ בית אורן פונו מבתיהם, בכלא דמון פינו את הסוהרים והאסירים, אבל דרמה קרתה כאשר האוטובוס התדרדר ונלכד באש, כתוצאה נהרגו נוסעי האוטובוס, נספרו 36 גופות של סוהרים מהכוחות שעזרו בפינוי כלא דאמון.
22 גופות זוהו והשאר היו בגדר נעדרים, מתנדבי זק"א מצאו בואדי בית אורן ליד האוטובוס 15 גופות, של סוהרים שהצליחו לברוח מהאוטובוס הבוער, אבל לא הצליחו לברוח מפני האש.
נצ"מ אהובה תומר מפקדת משטרת חיפה שנסעה אחרי האוטובוס נפגעה באורח אנוש, נצ"מ אהובה פיקדה על כל פעולות הפינוי ביישובים עוספיה ובית אורן, אישה אמיצה ונערצת שלחמה באש וכרגע נלחמת על חייה, אנו מתפללים לשלומם של נצ"מ אהובה ושאר הפצועים.
התברר שאחד הפצועים שהיה אנונימי ונמצא במצב קשה בבית חולים רמב"ם, הוא הצוער היחיד שניצל מאוטובוס הלהבות.
ר
וב הבתים בקיבוץ בית אורן עלו באש.
כביש הגישה לכפרי הכרמל דליה ועוספיה מכיוון חיפה ובית אורן נסגר לתנועת רכב.
גם במלון יערות הכרמל והחי-בר פינו את דייריהם, הכבאים ביקשו לפנות את אוניברסיטת חיפה ע"מ לא לקחת סיכון, כי הרוחות הקשו על פעולת הכיבוי שככל הנראה תמשיך עוד זמן רב, אוטובוסים פינו את הסגל האקדימי והסטודנטים.
בשכונת נביא אבו עבדאללה עה"ש, העשן הכבד כיסה את כל האזור, הבתים פשוט מאוד היו מכוסים בפטרייה ענקית של עשן סמיך, המראה מבהיל מאוד, תושבים בשכונה עזבו את בתיהם בשל קרבתם לשריפה.
מהשריפה ניזוק קו מתח גבוה שגרם להפסקת חשמל, צוותים של חברת חשמל התגברו על התקלה וזרם החשמל חזר.
מנכ"ל מד"א אלי בין העלה את רמת הכוננות במרחב כרמל לרמת כוננות ג' שהיא הגבוהה ביותר.
כוחות הכיבוי עומדים נואשים מול האש הענקית שמשתוללת במהירות רבה בשל הרוחות והגיעה לישובי חוף הכרמל.
כוחות כיבוי האש עובדים בגיוס כללי, כוחות ההצלה ומתנדבים החלו בפינוי ישובים בחוף הכרמל.
{YouTubeVideo id=9HFgpnaycew}
{YouTubeVideo id=zxXKD9dv3Hc}
{YouTubeVideo id=QQU7nk7_d70}
http://www.youtube.com/watch?v=9HFgpnaycew
















