פולי קפה - המדריך למתחיל בבחירת פולי קפה

קרה לכם מתישהו שהלכתם למכולת או לבית הקפה האהוב עליכם,וראיתם שיש כל כך הרבה סוגים שונים של פולי קפה לבחירה?! מכהה לבהיר ועד לפולי אספרסו, איטלקי, גואטמלה,פולים שלמים, פולים טחונים, מגוון מהמם בלשון המעטה. אז איך אנחנו בוחרים נכון בכל הטוב הזה?

20.02.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
פולי קפה - המדריך למתחיל בבחירת פולי קפה

freepik

 

פולי קפה 

 

חוק מספר אחד: ישנם רק 2 מינים של פולי קפה.

 

פולי קפה ערביקה ורובוסטה

 

הדבר הראשון שצריך לדעת על פולים הוא שיש שניים מהם. מה שאנו מתכוונים אליו זה הוא שיש שני מינים שונים של פולים: ערביקה ורובוסטה. שני זני פולים אלה נקטפים בצורה שונה, משתמשים בהם בצורה אחרת וטעמם שונה. הכרת ההבדלים בין שני הפולים תעזור לכם לרכוש פולים שמאפייניהם עומדים בציפיות הטעם שלכם.

 

ערביקה נגד רובוסטה

 

באופן כללי, פולי ערביקה גדלים בגובה רב. הם נושאים פי שניים ממספר הכרומוזומים שפולי רובוסטה נושאים ונוטים אפילו להיראות אחרת לפני הקלייה. כאשר פולי רובוסטה הם ירוקים בהירים עם גוון חום, פולי הערביקה היא ירוקה כהים יותר ומעט גדולים יותר בגודלם.

 

בעוד שפולי רובוסטה הם בהחלט קשים יותר לגידול, פולי ערביקה מייצרים חליטה מעולה בהרבה שטעמיה יהיו מתונים יותר, ארומטיים יותר ובסך הכל פחות מרירים מאלה שמיוצרים על ידי פולי רובוסטה. זה מה שהופך את תערובות הערביקה לעשירים יותר בכל מובן המילה.

 

כפי שאמרנו קודם, פולי רובוסטה הם באמת הכל על פונקציה. מכיוון שהם יבול חסכוני, הפולים שהם מייצרים משמשים לעתים קרובות לתערובות. לפעמים השילוב של ערביקה ורובוסטה מתאים בדיוק לקלייה קלה יותר.

 

חוק מספר 2: מקור פולי הקפה

 

ישנם 3 אזורים בעולם שהם מקור פולי הקפה המשובחים ביותר וכל אזור מייצר קפה עם טעמים ייחודיים משלו.

 

אזור 1: אמריקה הלטינית.

 

אתם יכול לצפות לקבל פולי קפה מומלצים שמקורם ממרכז ודרום אמריקה, האיים הקריביים, קולומביה, קוסטה ריקה, פנמה ומקסיקו שיהיו בעלי מאפייני הטעם הבאים: גוף קל, מתוק, מאוזן ובעל חומציות גבוהה.

 

כדי לשמר את הבהירות ולהמעיט במרירות, הפולים האלו צריכים להיות בקלייה עדינה עד בינונית.

 

pexels

 

פולים מאמריקה הלטינית משתלבת היטב בקלות עם כל מאכלי ארוחת הבוקר, הטוסטים והמאפינס.

 

אזור 2: אפריקה/ערב.

 

פולי קפה הגדלים ביבשת אפריקה, באזורי המזרח התיכון וערב נוטים לטעמים הבאים: גוף בינוני וחומציות עם תחושה כמעט סירופית.

 

הקלייה המומלצת לקפה מאזור זה היא כהה, כדי לאזן את הטעמים המורכבים שיכולים לנוע בין שוקולדי, לבין דמוי יין.

 

אזור 3: אינדונזיה ואזור האי השקט

 

לפולים מאסיה, אינדונזיה ואיי האוקיינוס ​​השקט שמסביב יהיו מאפייני הטעם הבאים: גוף כבד עם חומציות נמוכה.

 

תערובת חזקה זו צריכה להיות בקלייה כהה עד כהה מאוד.

 

 

תגובות

מומלצים