עו"ד זכי כמאל:"דרוש לנו מנהיגות שאינה מטעם ממסד"
מעטים במגזר הדרוזי שיכולים להביע דעה אישית ומקצועית, עו"ד זכי כמאל: "לראשי הרשויות במגזר הייתי ממליץ שייקחו את המפתחות ושיעבירו לרה"מ ולשרים שהם יטפלו ברשויות".
נשיא המכללה הערבית לחינוך בחיפה עו"ד זכי כמאל, מתייחס לנושא ממשלת המעבר ותכנית החומש לכפרים הדרוזים.
זכי כמאל: "נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרון ברק אמר כי ממשלת מעבר היא ממשלה לכל דבר ויכולה לקבל כל החלטה למלחמה ולשלום".
"הממשלה יכולה לקבל כל החלטה הן לעניין תכניות חומש והקצבה ותקציבים, וכל הטיעון הזה שהממשלה היא ממשלת מעבר ואינה יכולה לקבל החלטות, זה לא נכון".
"לראשי הרשויות במגזר הייתי ממליץ שיקחו את המפתחות של הרשויות ושיעבירו לרה"מ ולשרים שהם יטפלו ברשויות מאחר והמצב הוא עגום".
"בסקטור הערבי אין מקורות הכנסה לרשויות המקומיות, בהעדר אזורי תעשייה, משרדי ממשלה, שההכנסות מהארנונה שלהם יכולים לשפר הרבה".
עו"ד זכי: "ממשלות ישראל לא נתנו את הדעת מה זה שוויון של אזרחים, מדינה שמכבדת את אזרחיה היא רואה בכל אזרחיה שווים"
"מדינת ישראל שמדברת על חוק הלאום היהודי עדיין לא הגדירה מה זה יהודי".
"הטעות של הדרוזים שמלכתחילה לא קבעו את הקווים המנחים לשיתוף פעולה עם העם היהודי".
"כמי שהיה נשיא בית הדין הדתי הדרוזי לערעורים בשנות השישים המאוחרות ותחילת שנות השבעים, באותה תקופה עיצבו את פני המדינה".
עו"ד זכי: "הממסד הישראלי היהודי מאוד דאג שיהיו לו אנשי שלומו, שמקורבים לממסד שהם חוט השדרה שלהם".
"מנהיגות שאין לה חזון אינה מנהיגות".
"דרוש לנו כחברה אנשי חזון, מנהיגות שאינה מטעם ממסד".
לדברים בסרטון
{YouTubeVideo id=bEZW_9h1DJM}

















