ויטמין B12 - סודות מחדר ההלבשה
יש מזימה שבני אדם יצרכו יותר ויותר מזונות מהחי בטענה שהם צריכים הרבה B12 .... תגידו מהיכן בעלי חיים מקבלים את ה- B12? הידעתם ש B12 נמצא בטיון דביק?
ויטמין B12 מסייע בייצור כדוריות דם אדומות ומונע חוסר בדם, הוא מזין את מערכת העצבים ונחוץ לפעילות תקינה של חומצה פולית.
חוסר בוויטמין זה יגרום לאנמיה ממארת, אמבליופיה (עיוורון טבק) ,קשיי הליכה ודיבור עילג.
להלן הסימפטומים שעשויים להעיד על מחסור בויטמין B12 : נפיחות בפה, גרירת רגליים, תנועות גפיים בלתי רצוניות, הפרשה מהנרתיק בעלת ריח רע, צמרמורת, נפיחות בלשון, כאבים בעמוד השדרה, ירידה בספירת הדם, ירידה ברמת הריכוז, אנמיה ממארת.
קצת היסטוריה:
רוב קופות החולים רושמות טווח תקין לויטמין שנע בין 160-670, שאלתם את עצמכם למה צריך שיהיה הפרש כזה גדול מבחינת סטייה?
למה צריך ערך מנמלי כל כך גבוה?
שהתחלתי לצלול עמוק בתחום התזונה והתחלתי להתעניין בויטמין B12, אחד המומחים אמר לי: "יש הרבה סטיות בבדיקת ויטמין זה, ולא כל מעבדה יכולה לבדוק. הבדיקה הקרובה לאמת נמצאת במעבדת בית החולים.
לפני מספר ימים, בשיחה עם אחד הרופאים הבכירים, הוא חיזק מה שידעתי על אמינות הבדיקה.
בהתייעצות עם המורה שלי, הוא הבהיר שאין לנו צורך בערך כזה גבוה לויטמין B12.
מה המשמעות מכל זה:
2. רצון לשווק תוספי תזונה.
רוצים B12? אז תקפידו לצרוך:
עדשים ירוקים, צנוברים, מרווה, חסה, רימונים, תאנים, זרעי אניס, כרוב אדום, צנון, גרעיני חמניות לא קלויים וטיון דביק.