פסיכיאטר מומחה להפרעות חרדה

המילה פסיכיאטר נשמעת כמילה מאיימת, אך למעשה זהו איש מקצוע מומחה המציע טיפול יעיל בגישה אנושית ואמפטית למטופלים, במטרה להחזיר להם את איכות החיים ולסייע להם עם כלים מתקדמים בהפרעות שונות כמו חרדה.

24.03.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
פסיכיאטר מומחה להפרעות חרדה

 

פסיכיאטריה הינה דיסציפלינה רפואית העוסקת במתן טיפול רפואי באופן מיטבי למטופלים הסובלים מהפרעות נפשיות ובשיקום מטופלים הסובלים ממחלות נפש שונות. פסיכיאטר מומחה עוסק באבחון ובטיפול במגוון רחב של הפרעות נפשיות כמו סכיזופרניה, דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה ועוד. הפסיכיאטר יכול להציע טיפול משולב המבוסס על שיחות ותרופות ומגוון טיפולים מתקדמים נוספים.

הפרעות חרדה

רבים באוכלוסייה סובלים מהפרעות חרדה בדרגה כזו או אחרת, זו תופעה נפוצה ולפי הנתונים כ-17% עד 24% מהאנשים הנבדקים סבלו בשלב מסוים בחייהם מהפרעת חרדה. חשוב לזכור כי חרדה היא רגש טבעי ונפוץ, ורוב האנשים חווים חרדה במצבים שונים בחיים כמו לפני מבחן חשוב, לקראת ראיון עבודה, צפייה בסרט מפחיד, לפני נאום או העברת פרזנטציה לפני קהל ועוד.

הפרעות חרדה שונות מתופעת החרדה הטבעית, אלו הפרעות בהן החרדה מהווה ביטוי מרכזי ובעוצמה מוגברת שלא תואמת לסיטואציה. החרדה גורמת לפגיעה משמעותית באיכות החיים, לסבל רב ולפגיעה ביכולות התפקוד. הפרעות חרדה יכולות להופיע באופן ספונטני או לאחר אירוע מסוים.

להפרעות חרדה יש תסמינים מוכרים כמו כאבים ולחץ בחזה, דפיקות לב מואצות, אי נוחות באזור הבטן, מתן שתן מוגבר, יובש בפה, מחשבות שליליות, פחד ממחלות, חשש מיציאה מהבית ומיצירת קשרים חברתיים ועוד. כלומר, להפרעות חרדה יש תסמינים התנהגותיים, גופניים ופסיכולוגיים, לכן חשוב לעבור אבחון מקצועי על ידי פסיכיאטר מומחה לחרדות, ולקבל טיפול מתאים.

חשוב לציין כי תקופת הקורונה מעוררת הפרעות חרדה אצל רבים באוכלוסייה, בגלל החשש ממוות, קשיי פרנסה, קשיי זוגיות ועוד. תקופת הקורונה משפיעה עלינו בדרכים רבות, בין היתר אחד מסימני התקופה הוא גידול משמעותי במספר האנשים הסובלים מהתקפי חרדה ומהפרעות נפשיות נוספות.

טיפול מתאים להפרעות חרדה

טיפול בחרדה על ידי פסיכיאטר מומחה מתחיל באבחון מקצועי ומעמיק, כאשר הטיפול מותאם באופן אישי למטופל. הפסיכיאטר מתאים את שיטת הטיפול לסוג הפרעת החרדה ולפי השפעת התופעה על התפקוד היומיומי של המטופל.

הטיפול הנכון והמומלץ כיום הוא שילוב של טיפול פסיכולוגי רגשי המבוסס על שיחות יחד עם טיפול תרופתי. יש מגוון טיפולים פסיכולוגיים הנחשבים ליעילים מאוד בהפרעות חרדה, לדוגמה טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), הרפיה ודמיון מודרך, מיינדפולנס ועוד. אפשר לשלב גם טיפולי ביופידבק, נוירופידבק, מציאות מדומה, טיפול באמצעות אמנות ושיטות מתקדמות נוספות.

הטיפול התרופתי מבוסס בדרך כלל על מתן תרופות נוגדות חרדה ודיכאון, בהתאם לתסמינים, ובהתאם לצורך המטופל מקבל מרשם לתרופות הרגעה הכוללות נוגדי חרדה.

כיצד לבחור פסיכיאטר מומחה?

כדי לבחור פסיכיאטר מומחה לחרדות כדאי לקרוא מידע על הרופא, לבקש ממנו תעודות ואישורים על הסמכתו המקצועית, לקרוא חוות דעת ולקבל מידע על הטיפולים שהוא מציע, וכדאי לדרוש ממנו סיפורי הצלחה כדי לקבל החלטה נכונה.

טיפים לטיפול עצמי

כאשר סובלים מהתקף חרדה חשוב לנשום היטב ולהיות קשובים לגוף ולצרכים הפיזיולוגיים שלו. כדאי לתרגל טכניקות של נשימה ודמיון מודרך, לזוז בהתאם לצורך וכדאי להימצא בסביבה של אנשים קרובים שיכולים להשפיע עליכם לטובה ולגרום לכם להירגע.

 

תגובות

מומלצים