רשלנות רפואית באבחון: דוגמאות לתביעות פיצויים באבחון שגוי או מאוחר

רשלנות רפואית עלולה להתרחש בתחילת הטיפול הרפואי בשלב האבחון והייעוץ, במהלכו, ולפעמים גם לאחריו.

09.04.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
רשלנות רפואית באבחון: דוגמאות לתביעות פיצויים באבחון שגוי או מאוחר

PEXELS

 

לרשלנות רפואית בשלב האבחון עלולות להיות השלכות רבות על כל שלבי הטיפול הבאים ולכן מצופה מהרופא לנהוג בזהירות רבה בשלב האבחון.

כיצד ניתן יהיה להוכיח רשלנות רפואית באבחון?

כדי להוכיח רשלנות רפואית באבחון, כמו בכל רשלנות רפואית אחרת, יש להראות את שלושת השלבים להוכחת רשלנות רפואית בבית המשפט:

  1. התנהגות רשלנית, שרופא סביר לא היה נוהג בה
  2. גרימתו של נזק למטופל
  3. קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לרשלנות עצמה

רק הצבעה על שלושת הגורמים הללו, בעזרתם של חוות דעת רפואיות, תשכנע את בית המשפט כי קרתה רשלנות רפואית וכי מגיעים לכם פיצויים.

בגלל שלא כל טעות רפואית ולא כל נזק שנגרם למטופל מהווים רשלנות רפואית. על עו"ד שייצג אתכם בבית המשפט, תהיה האחריות להוכיח כי קיים קשר ישיר בין האבחון השגוי לבין הנזק אשר נגרם למטופל.

נטל ההוכחה והבאת הראיות בתביעות רשלנות רפואית יהיה "על הצד המוציא חברו מעליו" ועורך הדין ייצטרך לגבות את טיעוניו בעזרת חוות דעת רפואיות של רופאים מומחים בתחומם. ביהמ"ש צריך לבחון בקפידה את הראיות,ואת חוות הדעת של המומחים הרפואיים לפני שייתן את פסק הדן.

רשלנות באבחון הרפואי, אם כשגוי או אם כאבחון מאוחר, יכולה לקרות במקרים כגון: ניתוחים כירורגיים או פלסטיים, אבחון של סרטן, היריון ולידה וכמעט בכל מקרה רפואי מורכב אחר.

פעמים רבות אבחון שגוי יהיה קשור בהיסטוריה הרפואית של המטופל כגון: הבדיקה הגופנית, בדיקות מעבדה, בדיקות הדמיה כגון MRI, רנטגן, בדיקת CT ועוד.

לדוגמא, התנהגותו של רופא מסוים תוגדר כרשלנות רפואית באבחון, כאשר הוצגו בפניו תסמינים מסויימים שמצביעים על בעיה מסויימת אך הוא התעלם מהם או פירש אותם באופ שגוי, והיה מצופה מכל רופא סביר אחר לבצע אבחנה נכונה ובזמן הנכון.

לכן, ביהמ"ש צריך לקבוע, אם רופא סביר היה אכן מבצע את האבחנה הנכונה.

הקשר שבין אבחון שגוי לנזק

כאמור, בכדי שהטענה של המטופל תהיה מבוססת ותחשב בבית המשפט כרשלנות רפואית, חייב להיות קשר בין האבחון הלקוי לנזק שנגרם. יש להוכיח את הקשר הסיבתי.

עליו להוכיח, באמצעות עורכי דינו, כי הוא סובל מנזק רפואי כגון נכות, טיפולים רפואיים שהוא צריך לעבור בגלל האבחון הלקוי אשר גרמו לו נזק בהמשך, נזק ממוני וכדומה. ושבהכרח הנזק לא היה קורה אם לא האבחון היה מבוצע לפי הנורמה הרפואית המקובלת באותה תקופה.

הכוונה היא, שלא די בלהוכיח שהרופא שגה, אלא יש גם להוכיח, כי השגיאה שגרמה לנזק שממנו סובל המטופל התקיים כתוצאה ישירה של האבחון הרשלני אשר גרמה למטופל נזק גופני.

מה נחשב לנזק כתוצאה מאבחון לקוי וטיפול רפואי שגוי בעקבותיו?

באבחון מחלה ובכל קשור אל רשלנות רפואית ובדיני נזיקין, ביהמ"ש  מפרש את המושג נזק באופן רחב. מדובר על נזקי גוף, נזקים ממוניים וכן נזקים נפשיים וביהמ"ש מכיר בנזקים האלה:

  • אם המטופל איבד את כושר ההשתכרות כתוצאה מהנזק שנגרם לו כתוצאה מאבחון לקוי אשר גרם להחמרת מצבו וחוסר אפשרות לעבוד.
  • סבל גופני וכאב, של המטופל
  • הוצאות כספיות על הטיפול עקב הנזק שנגרם למטופל, קבלת סיוע כגון טיפול סיעודי, אשפוז בביה"ח והליכים רפואיים נוספים.
  • ועוד

כיצד ניתן לחזק ולבסס טענת רשלנות רפואית באבחון?

מלאכת בניית תיק של רשלנות רפואית באבחון היא מורכבת ועלולה לקחת זמן עד להשלמתה. עורך הדין ייצטרך לאסוף כמה שיותר מסמכים רפואיים, אשר מעידים כי אכן, הרופא לא ביצע אבחנה נכונה במטופל או שיכול היה לאבחן אותו מוקדם יותר ולמנוע לו נזק בריאותי לטווח הארוך.

עיקר טיעוניו של עורך הדין יסתמכו על חוות דעת רפואיות מאת רופאים רפואיים בתחום שייטענו כי הנזק שנגרם הוא תוצאה ישירה של האבחון הלקוי.

מה כדאי לעשות אם קרתה לנו רשלנות רפואית באבחון?

אבחון מדוייק ומוקדם, במקרים רבים, יכול להציל חיים, היות וככל שמגלים מוקדם יותר מחלה מסוימת, כך קל יותר להתמודד עימה. לאבחון מאוחר או שגוי לעומת זאת עלולות להיות השלכות הסניות.

לכן, במידה ונפגעתם מרשלנות רפואית באבחון, מומךץ לפנות אל עו"ד לנזיקין אשר הוא בעל נסיון במקרים של רשלנות רפואית. עורך דין כזה יוכל לסייע לכם בייצוג בתביעה של רשלנות רפואית, בגין עוולה שנגרמה לכם מטיפול לקוי או רשלני או מאבחון שגוי או מאוחר.

 

תגובות

מומלצים