האם בשורת הטיפול בכביש 65 תגיע דווקא ממנסור עבאס?

כביש הדמים 65 בקטע שבין עפולה לגולני, גבה משנת 2003 את חייהם של 46 בני אדם עם למעלה מ-630 תאונות, מתוכן 41 קטלניות ועוד 96 קשות. עכשיו ח״כ ד״ר מנסור עבאס יו״ר רע״מ נרתם לעזור בנושא תקצוב כביש 65 אשר הוצא מהתקציב שאישרה הממשלה לאחרונה.

17.08.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
האם בשורת הטיפול בכביש 65 תגיע דווקא ממנסור עבאס?

צילום דוברות הגליל התחתון

 

 

מפגש של ח״כ ד״ר מנסור עבאס, יו״ר רע״מ וניצן פלג ראש המועצה האזורית הגליל התחתון ובשיתוף ראשי רשויות נוספים מהמרחב ודנו בנושא תקצוב כביש 65 אשר הוצא מהתקציב שאישרה הממשלה לאחרונה.

 

במפגש השתתפו גם ראשי הרשויות: עמק יזרעאל כפר כמא, טורעאן, שיבלי, עילבון ובוסתאן אל מארג׳.
 

במפגש הוצגו מספר נתונים והמרכזיים שבהם הינם הנתונים הסטטיסטיים כאמור 46 הרוגים החל משנת 2003 עם למעלה מ-630 תאונות מדווחות לרשויות.

 

בנוסף הוצג אופי המרחב אשר מאופיין בתנועה רבה של כלים חקלאיים כבדים ומשאיות רבות אשר משמשות כאחד ממקורות ההכנסה של תושבי היישובים הערביים באזור שהנם נהגים מקצועיים, בנוסף באזור ישנם מספר בסיסי אחסנה
גדולים של צה"ל אשר מוסיפים על תנועת הרכבים הכבדים על ציר התנועה בכביש 65 עם נתיב נסיעה 1 לכל כיוון.

 

עוד הוצגו נפחי התנועה העצומים בין קטע הכביש עפולה כפר תבור אשר מכיל ביום תנועה ממוצעת של כמעט 30,000 כלי רכב בנתיב אחד לכל כיוון וזאת אל מול קטעים אחרים במרחב דוגמת מגידו – תענכים או גולני עילבון אשר מכילים נפח תנועה ממוצע ביום של 20,000 כלי רכב וזאת עם 2 נתיבים לכל כיוון הכוללים גדר הפרדה ואכיפה משמעותית של משטרת התנועה במרחב.
 


ניצן פלג: "כל תאונה שמתרחשת בכביש הזה אני מרגיש עליה אחריות וברור לי שבתל אביב לא מרגישים את זה וחשובה להם התחבורה הציבורית והמטרו, אבל בתקציב הזה לא שמו ולו שקל אחד בודד לביצוע בכבישי הצפון וזה לא ייתכן ואנחנו לא נקבל את זה, אם צריך הציבור שלנו יודע גם לדבר ברגליים.

כל הזמן אומרים לנו (הפקידים) "אנו מכניסים לתוכנית חומש" ואז במאני טיים זה יוצא החוצה, זה לא יקרה יותר, הסתיים המשחק הזה".

 

מנסור עבאס: "קוראים לנו פריפריה אבל אנחנו הגליל, אנחנו מחוייבים לכל האזרחים וכל התושבים גם בגליל וגם
בנגב. נעבוד מול ועדת הכלכלה ומשרד האוצר, עלינו לטייב את תקציב המדינה בנושא זה. שוחחתי עם השרה והמנכ"לית על הנושא ואנחנו חייבים לסיים את הנושא לפני אישור התקציב בכנסת.

אם לא נעמוד על המשמר לא נצליח, יש הרבה החלטות ממשלה שבסוף לא מתקיימות ולכן עלינו לעמוד על המשמר. אנחנו לא נוותר על 65".

 

מאזן עדאווי (טורעאן): המסר שאנחנו מעבירים הוא שותפות אמת - הצלחת הפרוייקט הזה תוכיח את השותפות הקיומית שלנו כאן בגליל ובישראל בכלל.

 

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים