מסורת של דורות

עשרות משפחות התאספו באדמות אום אל שוקף מערבית לדלית אל כרמל למסיק הזיתים, מטעים שנטעו אבות המשפחות ממשיכים להניב יבול עשיר ומשובח, ומחברים בין הדורות לאדמה ולמורשת.

03.11.2026 מאת: נביל נסר אלדין

פגשתי עשרות משפחות שהתאספו תחת עצי הזית באדמות אום אישוקף, כדי לקטוף את הזיתים הירוקים והשחורים מענפיהם של עצי הזית המבורכים.

 

מאות דונמים של מטעי זיתים, שנטעו אבותינו לפני שנים רבות, מניבים כיום זיתים משובחים ושמן זית זך ואיכותי למהדרין.

 

המשפחות ממשיכות לטפח את המטעים לאורך כל השנה, ולכן היבול השנה רב, איכותי ועסיסי במיוחד.

 

במפגש עם חלק מהמשפחות הביעו המשתתפים שמחה, שביעות רצון והכרת תודה לבורא עולם, לצד הערכה לאבותינו ולסבינו שהותירו לנו ברכה גדולה כל כך.

 

מיותר לציין כי עצי הזית הם סמל לשורשים, להתמדה ולמורשת, ויכולים לחיות מאות ואף אלפי שנים, הם ממשיכים לחבר בין הדורות ולהזכיר לנו את חשיבות השמירה על האדמה ועל מורשת אבותינו.

 

תגובות

מומלצים