בשעה קשה מודי סעד מפגין מנהיגות
ראש מועצת יאנוח ג'ת מודי סעד, יחד עם נכבדי הכפר, הגיעו לבית החולים לגליל מערבי, לבקר את הנער מכפר הורדים, שהותקף ביאנוח ע"י קבוצת בריונים תושבי המקום, מודי סעד "הנערים האלו אינם מייצגים את הוריהם, תושבי יאנוח ג'ת ולא את העדה הדרוזית".
צילום לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
בעקבות ההפגנות שהיו וסגירת הכבישים ע"י דרוזים בצפון, נרשמו מספר אירועים חריגים, דוגמת תקיפת נער בן 18 מכפר ורדים ע"י צעירים מכפר יאנוח, מודי ארגן מספר נכבדים מהכפר שביקרו את הנער בבית חולים.
שלשום בסמוך לשעה 04:00 התקבל דיווח במוקד 100 בדבר ארוע תקיפת צעיר כבן 18 תושב כפר ורדים בעת שחזר ממסיבת סיום יב, ע"י צעירים תושבי הכפר יאנוח, בכביש הסמוך לכפר יאנוח, שוטרי המחוז הצפוני עצרו שישה חשודים במעשה. החשודים נעצרו ונחקרו בתחנת משטרת מעלות, הם יובאו בפני שופט להארכת מעצרם.
מודי סעד ראש מועצת יאנוח ג'ת: "דווח לנו על אירוע של פציעת נער תושב נהריה בין יאנוח לכפר הורדים, החשודים לפי משטרת מעלות כמה נערים מיאנוח.
לאחר שהבנתי את האירוע והתחילו לזרום במדיה כל מיני פוסטים, ציוצים ופרסומים שיש בהם ריח של הסתה, ניסיון זריעת רעל ועוד ... בעיקר בין תושבי יאנוח הדרוזים לבין תושבי כפר הורדים היהודים, בין העדה הדרוזית לבין היהודים .
לא ניתן להישאר אדיש למידע שכזה ועלי להגיב ולהפריח את הטענות המסיתות והבלתי אחראיות.
אספנו את כלל תושבי יאנוח וג'ת בכדי לברך אותם בחג החל היום ופתחתי את האירוע בגינוי בתוקף נגד כל סוג של אלימות, קראתי להורים לשמור ולפקח על ילדיהם וגם השיח של הכפר אבו חסן יוסף פרג' הצטרף לקריאתי כלשונה.
קיימתי שיחה עם עמיתי ראש מועצת כפר הורדים חברי אייל שמואלי. שוחחתי עם מפקדת תחנת מעלות וביקשתי ממנה למצות את החקירה עד תום עם כלל החשודים ואת האשמים בסוף להעמיד לדין ולבוא איתם חשבון ולו למען יראו ויראו .
ארגנתי קבוצה של כמה ממכובדי הכפר כולל שיח הכפר השיח אבו חסן יוסף פרג', השיח דר' סלימאן חטיב מנהל בי"ס יסודי ע"ש סלמאן פרג', מר וג'יה ברכאת מנהל בי"ס שש שנתי "עמל" יאנוח ג'ת, השיח חוסין סעד, השיח עארף סעד, השיח נעמאן, מר מבדא חמדאן, בנו סולי, אחי ראפע סעד ובני אמיר סעד .
נסענו לבית חולים בגליל המערבי - נהריה, לאחר תיאום עם הגברת מיטל לחמני אמו של הנער יונתן לחמני לביקורו במקום אשפוזו. כולנו גינינו בתוקף את האירוע הקשה וכואב הזה. הבהרנו חד משמעית :
האירוע הינו אירוע נקודתי אישי של כמה פושטקים פורעי חוק, נערים נגד נער . הנערים האלו אינם מייצגים את הוריהם, תושבי יאנוח/ג'ת ולא העידה הדרוזית. אין כל קשר לכלל תושבי יאנוח ג'ת לאירוע כך שאינו מכוון נגד תושבי כפר הורדים או אחרים כיהודים . האירוע אינו מייצג את העדה הדרוזית .
לתושבי יאנוח/ג'ת יש שכנות טובה מאוד עם תושבי כפר הורדים בעיקר ובכלל באיזור ואנו נשמור עליה ונחזק אותה. לא ניתן לשום אירוע לשבור את המרקם הטוב שיש ביננו לבין שכננו ובכלל העם היהודי. אנו מאחלים החלמה מהירה ליונתן שהוא כמו ילד שלנו ושיחזור במהרה לחייו, תוכניותיו ולהגשים את חלומותיו. קוראים למשטרה לערוך חקירה מקצועית, הגונה ומהירה ואת האשמים להביא לדין בהקדם".


















