חייו של איתי מייסון ניצלו בזכות דאליה פריחאת ואחמד זידאן

זמן קצר לפני נפילת הטיל, סיימה את משמרת הבוקר שלה במוקד של מד״א חובשת רפואת חירום דאליה פריחאת ובחזרתה הביתה, האזעקה תפסה גם אותה באותו הכביש, כמה מאות מטרים מאיתי ואביו.

29.06.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
חייו של איתי מייסון ניצלו בזכות דאליה פריחאת ואחמד זידאן

צילום דוברות מד"א

 

הנס של הפצוע הקשה מפגיעת הטיל בחיפה שחייו ניצלו בזכות התושייה של חובשת מד״א והגבורה של פראמדיק במד״א
 

ביום שישי לפני כשבוע (20.6), הגיע אביו של איתי מייסון, בן ה-16 מנתניה לאסוף אותו חזרה לביתו בקריית אתא, לאחר שהתארח אצל בן זוגה של אמו בטירת הכרמל.

 

בזמן נסיעתם בחיפה, הם קיבלו התראה לטלפון המדווחת על שיגורי טילים מאיראן ושבעוד מספר דקות תופעל אזעקה. אביו של איתי, עצר את המכונית בצד הדרך, מתחת לגשר בטון וכשהאזעקה נשמעה, הם התרחקו מהרכב, רצו לכיוון מרחב מוגן בחניון תת קרקעי, אך הטיל האיראני נפל בסמוך לשניהם והם נפצעו באורח קשה מהרסיסים וההדף.


 
במזל רב, דאליה לא נפגעה, הבינה שזירת הנפילה קרובה אליה מאוד ובתוך שניות ספורות ובתושייה רבה הגיעה לאיתי ואביו והחלה להעניק להם טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים שהייתה קריטית במקרה זה. "גם אותי האזעקה תפסה בכביש ובגלל שלא היה לידי מרחב מוגן, נשכבתי על המדרכה והתגוננתי על פי ההנחיות של פיקוד העורף. אביו של איתי מיד הבחין בדימום משמעותי והציל את חייו כשהשתמש בחולצתו על מנת לעצור לו את הדימום וכשהגעתי החלפתי אותו", סיפרה דאליה.


 
באותו הזמן, כמה מאות מטרים בודדים מהם, ביתו של פראמדיק מד״א אחמד זידאן ששהה במרחב מוגן יחד עם משפחתו נפגע קשה מהדף טיל.

 

אחמד: "הייתי בבית ומיד שקיבלתי את ההתראה מפיקוד העורף נכנסתי למרחב מוגן יחד עם בני המשפחה שלי. כעבור מספר דקות שמענו רעש חזק מאוד והרגשנו הדף. כשיצאתי מהמרחב המוגן ראיתי שהחלונות בבית שלי נשברו והרבה מאוד זכוכיות התנפצו״.

 

"דיווחתי למוקד 101 של מד״א על הנפילה, סרקתי את האיזור על מנת לוודא שאין נפגעים שזקוקים למענה רפואי בסמוך לבית שלי, כשבמקביל המוקד של מד"א הזניק אותי באמצעות הניידת טיפול הנמרץ שהייתה איתי בכוננות לזירה בה היו איתי ואביו.

 

חברתי לדאליה וביחד הענקנו להם טיפול רפואי מציל חיים ובמקביל להגעת כוחות נוספים של מד"א לזירה פינינו אותם בדחיפות לבית החולים כשמצבם קשה".


 
בסוף השבוע, כשאחמד ודאליה הגיעו לביתו של איתי לאחר ששוחרר מבית החולים, הוא חיבק אותם וריגש אותם כשאמר להם "תודה, אתם גיבורים".

 

עוד בנושא רסיסים שהיו מרחק זעיר מפגיעה קטלנית

 

 

תגובות

מומלצים