נסים מוסטפא מצטיין הרמטכ״ל לשנת 2025
נסים גהאד מוסטפא, כמעט שני עשורים של מסירות בגבול הצפון, ועכשיו גם עיטור מצטיין מהרמטכ"ל. על רקע הנופים הפראיים של גבול לבנון וסוריה, בעומק השטח הרגיש ביותר במדינה, יש מי שמחזיק את הקו מתוח, לא רק בחזית, אלא גם בעורף הלוגיסטי החיוני כל כך.
נסים מוסטפא, קבלן אחזקה ותיק בצה"ל, שמנהל ביד רמה את מערך התחזוקה של הגנרטורים בגזרה כמעט 20 שנה.
נסים, תושב סאג'ור, עושה את עבודתו בצנעה אך באחריות בלתי מתפשרת. מזה שנים רבות הוא מהווה עמוד תווך בתחזוקה הקריטית של התשתיות בגזרה, ומוכר היטב למפקדי השטח ולחיילים שפועלים בתנאים לא פשוטים. לאורך השנים זכה לאינספור מכתבי תודה, תעודות הערכה ותמריצים על עבודתו המסורה, אך כעת, קיבל את ההוקרה הגבוהה ביותר עד כה.
בשבוע האחרון, בטקס חגיגי ומרגש, העניק לו הרמטכ"ל תעודת הצטיינות אישית על תרומתו יוצאת הדופן לביטחון המדינה. ולמחרת, כאות להוקרה נוספת, הוענקה לו דרגת רס"ל בכיר (רס"ב) על ידי מפקדת החיל, מהלך יוצא דופן ומשמעותי עבור נגד במעמדו.
נסים מוסטפא אינו פועל לבד. הוא בן למשפחה ביטחונית רבת שנים, אביו, סא"ל במילואים, גמלאי צה"ל בן 69, ממשיך להתנדב עד היום במסגרת המילואים. גם שלושת אחיו של נסים, וכ-20 מבני משפחתו, משרתים או שירתו בצה"ל ובמערכת הביטחון, חלקם בתפקידים קרביים ומובילים.
בקרוב, גם הבן הבכור של נסים ילבש מדים ויצטרף לשורות צה"ל, בהתרגשות ובתחושת שליחות עמוקה. שני ילדיו הנוספים עדיין בלימודים בבית הספר היסודי, אך אין ספק כי רוח ההתנדבות והמחויבות למדינה נושבת גם בהם.
הסיפור של נסים מוסטפא ומשפחתו הוא דוגמה חיה לערכים של אהבת הארץ, ציונות, ונתינה ללא תנאים. במציאות שבה רבים עסוקים בעצמם, משפחות כמו משפחת מוסטפא הן אלו שמזכירות לכולנו את חשיבותה של תרומה שקטה, יומיומית, אך חיונית.
מאחורי כל מערכת ביטחונית מצליחה, עומדים אנשים – ולא רק לוחמים בשטח, אלא גם אנשי אחזקה, לוגיסטיקה, טכנולוגיה ומנהלה שמאפשרים למערכות לפעול ברגעי האמת. נסים מוסטפא הוא בדיוק אחד מהאנשים הללו: מקצועי, נאמן, ואכפתי.
חותם של מצוינות.
ההצטיינות שקיבל מהרמטכ"ל היא לא רק פרס אישי, אלא גם מסר לדורות הבאים, שבישראל 2025 עדיין יש ערך לעשייה שקטה, להתמדה, ולאחריות אישית.
המדינה זקוקה לנסים מוסטפא ולרבים כמותו, אנשים שבוחרים לקום בכל בוקר ולעשות את שלהם, גם ללא זרקורי תהילה, אך מתוך הבנה עמוקה שהם חלק מהלב הפועם של הביטחון הלאומי.
גהאד מוסטפא, אביו של נסים לא מפסיק להתרגש מהמעמד וכתב לבנו: "נסים מוסטפא מצטיין הרמטכ״ל לשנת 2025, כבר שנתיים שאתה מגן על ביטחון המדינה – לילה ויום, במסירות, באחריות ובנחישות. לא במקרה נבחרת להיות מצטיין הרמטכ״ל, הבחירה בך מעידה כי הוכחת לכולם שאתה ראוי לכך, ובגדול.
אנחנו אוהבים אותך, גאים בך מאוד, ומאחלים שתמשיך לראות רק הצלחות והישגים בכל תחומי החיים. שתזכה תמיד לנסיבות משמחות, בעזרת השם, ותמשיך לטפס ולהצטיין – כמו שאתה יודע. עוד תעודת הצטיינות לאוסף המכובד שכבר זכית לו בצמרת צה"ל ואין ראוי ממך!
48 שעות. שתי הצטיינויות רמטכ"ל. וקיצור פז"מ לדרגת רס"ל בכיר. איך אפשר בכלל לעמוד בקצב ההישגים שלך? עוד לא סיימנו להתפעל מאתמול – וכבר היום אתה שוב מטפס לגבהים חדשים. אתה לא רק משרת למופת – אתה דוגמה חיה למחויבות, למצוינות, לערכים. אין די מילים לתאר את הגאווה שאתה ממלא בלבנו. המשך בדרך הזו. המשך להוביל, להשפיע, להאיר.
"יגיע כפיך כי תאכל – אשריך וטוב לך" (תהילים קכ"ח), באהבה ובהערכה רבה".





















