נרדין טארבה נפלה קורבן להכפשה ברשת, איפה המשטרה?
סיפור זה ממחיש מציאות קשה שבה נערות וצעירים דרוזים נופלים קורבן לאנשים העושים הכול כדי לסוחטם, בעוד רשויות החוק אינן נוקפות אצבע למרות צווי הרחקה והחלטות בתי משפט. דבריה של הצעירה נרדין טארבה חושפים מציאות מטלטלת רצופה מתח והטרדות המופנות כלפי בני המשפחה כולה.
הכול התחיל כאשר נרדין הייתה תלמידה בת 16 והכירה צעיר מאחד הכפרים הדרוזים בגליל. הקשר היה טוב במשך תקופה קצרה, אך התעקשותה של נרדין שהוריה יכירו אותו הובילה לכך שהמשפחה התנגדה לקשר בשל הרקע של הצעיר, מוצאו, וגילה הצעיר של נרדין שטרם מלאו לה 18.
השניים היו בקשר טלפוני, אך ברגע שהוריה של נרדין הבהירו לצעיר שאינם מעוניינים בקשר, הוא בחר להציג אותה באור שלילי בחברה. נרדין מעולם לא העלתה בדעתה שהבחור יפיץ עליה שקרים ברשת, הוא השתמש בתמונותיה בצורה פוגענית והכפיש את שמה בגלוי וללא שום חשש.
תלונות רבות שהוגשו למשטרה והוצאת צווי הרחקה לא הרתיעו את הבחור, והוא המשיך להכפיש את שמה מאז שהייתה בת 16 ועד עצם היום הזה. לדבריה, המשטרה אינה פועלת בנחישות לעצירתו ולאכיפת צווי בית המשפט, ואף העלתה טענות שונות שאין מקומן להישמע.

נרדין משתפת: "לא האמנתי שאמצא את עצמי במצב הזה. הוא עשה וממשיך לעשות ככל העולה על רוחו, אינו פוחד משום דבר כי הוא יודע שהוא נעצר ומשוחרר מיד, ומציאות זו כלל אינה מרתיעה אותו. אני מבינה שנפלתי על האדם הלא נכון. כמו כל ילדה אחרת שמכירה צעיר ומדברת איתו, מדובר היה בקשר נעורים, אך לא ידעתי שנפלתי על אדם אובססיבי. הבעיה היא שאני והוריי סובלים ממנו קשות. הוא מנסה ללא הרף להכפיש את שמי, ואני אומרת לו לחפש שיטה אחרת כי זה לא משפיע עליי. יש כמוני עוד הרבה בנות הסובלות ממצבים כאלה, ואני מעודדת אותן לצאת ולספר לכולם, אסור להסכים לסחיטה מהסוג הזה. אנחנו, כבנות, לא פשענו ולא רצחנו, אנחנו בסך הכל בני אדם שרוצים לחיות בכבוד, ואין לאפשר לאנשים רעים לקלקל לנו את החיים".

















