סלמאן בין העיר לכפר הישן

משפחת חאלד בדאלית אל כרמל במקור מלבנון מאזור חאצבייא, ההורים של סלמאן התגוררו בעיר חיפה מעל 17 שנה, ובזמן מלחמת השחרור המשפחה עברה מחיפה לדאלית אל כרמל, סלמאן היה בן 6 חודשים כשהגיע לדליה, וגדל בכפר יחד עם עוד 7 אחים, המשפחה ברחה מלבנון בעקבות התפשטות מחלת הקולירה באזור.

27.01.2026 מאת: חסין חלבי
סלמאן בין העיר לכפר הישן

 

תיעוד מהעבר של דאלית אל כרמל ועוספיה, מספר האנשים, מספר בתים והמשפחות שהתגוררו בדליה, סלמאן בנו של עג'אג' חאלד, שנשאר בישראל וגידל 8 ילדים במצב קשה בזמנים שלא הייתה אספקת מים ולא הייתה רשת חשמל וללא שום תנאים, ולמרות הכל הילדים למדו ועבדו בחקלאות, בניה ובכל דבר שהכניס כסף, כדי לעזור בפרנסת המשפחה.

 

סלמאן עבד קשה בדרום למען פרנסתו, כשהתבסס חזר לכפר, התחתן והוליד שני בנים ובת, סלמאן המשיך לעבוד קשה למען רווחת משפחתו, הוא עדות של תקופה שהייתה מאוד קשה, אבל היה קשר הדוק וטוב בין כל המשפחות בכפר, כך מעיד סלמאן.

 

סלמאן למד עם הרבה חברים, שאחרי שסיימו לימודים אקדמיים הובילו בכפר, כמנהלי בתי ספר, עיתונאים ואנשי חברה ובעלי מקצוע, שבלטו בחברה ובעשייה שלהם, ודורות בכפר הכירו אותם.

 

הנשים בכפר בדליה לא הורשו ללמוד אחרי כיתה ג', הן היו מסיימות לימודים ויושבות בבית, כדי לעזור למשפחה בעבודות הבית, סלמאן אומר לדור הצעיר: "לכו ללמוד, זה הכוח שלכם לעתיד".

 

תגובות

מומלצים