העדה הדרוזית נפרדה מרס"ר באסל סוויד ז"ל

הרבה אזרחים דרוזים ויהודים עזבו את הכל והגיעו להשתתף בהלווייתו של רס"ר באסל סוויד ז"ל מהכפר הדרוזי פקיעין שנפל הלילה בלבנון", המשפחה והחברים דברו על האיש שהיה מוכן לעשות הכל כדי להתנדב ולתרום ומאז ה-7 בוקטובר שירת במילואים חודשים, בן 32 בנופלו.

25.06.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
העדה הדרוזית נפרדה מרס"ר באסל סוויד ז"ל

ברמב"ם אבלים על נפילתו של רס"ר באסל סווידמשפחת המרכז הרפואי רמב"ם בחיפה המומה וכואבת בעקבות הידיעה על נפילתו בפעילות מבצעית בלבנון של רס"ר במילואים באסל סוויד, תושב פקיעין בן 32 במותו. באסל היה רכז תפעול בהנהלה אדמיניסטרטיבית ברמב"ם, תחום שבו בלט ובא במגע עם רוב מוחלט של 6500 עובדי בית החולים.

 

 

ד"ר מיכל מקל מנכל"ית רמב"ם: "זהו יום עצוב מאוד עבור כל משפחת רמב"ם, להתעורר לבשורת איוב כזו. הלב נשבר.   באסל עשה מאות ימי מילואים בשנים האחרונות , אדם שנתן מעצמו מעל ומעבר לחברה הישראלית, וגם פה ברמב"ם הוא מוכר היטב, בזכות המסירות החריצות, והנכונות לעזור שלוו תמיד בחיוך. הוא היה פעיל מאוד בהתארגנות של בית החולים באירועי המלחמה והכל בנועם ושלווה. אני שולחת חיבוק חם למשפחתו בפקיעין, שעטופה כעת באבל הכבד. מי ייתן ולא יידעו עוד צער".

 

 

ניסים חיים, סמנכ"ל משאבי אנוש תפעול ותשתיות ברמב"ם: "באסל היה חלק ממשפחת רמב"ם, עובד מסור, אהוב ומוערך, שהיווה דוגמה למחויבות, אחריות ונתינה, בבית החולים ובשירות המדינה. רק לפני כשבועיים התנוססה תמונתו של באסל על גבי מסכי בית החולים, במסגרת קמפיין ההוקרה למשרתי ומשרתות המילואים של רמב"ם. הקמפיין ביקש להאיר את פניהם וסיפורם של עובדי ועובדות רמב"ם המשלבים בין שליחותם בבית החולים לבין שירותם במילואים ובמסגרתו הוצגו עובדי בית החולים בתמונה מחולקת לשניים - חצי במדי העבודה שלהם ברמב"ם וחצי במדי צה"ל - כסמל לזהות הכפולה, לאחריות ולמסירות שהם נושאים מדי יום. היום, אותה תמונה מקבלת משמעות כואבת במיוחד".

 

עוד בנושא "רס"ר באסל סוויד מפקיעין נפל בלבנון", טרגדיה קשה הבוקר, חייל צה"ל במילואים, רס"ר במיל' באסל סוויד, תושב פקיעין, נהרג בתאונה מבצעית בדרום לבנון, רס"ר (במיל') באסל סויד, נהג בגדוד 75, עוצבת סער מגולן (7), בן 32 בנופלו, הודעה נמסרה למשפחתו, הלווייתו תתקיים היום בשעה 17.00, יהי זכרו ברוך.

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים