הברחת בשר מהשטחים הבשר הועבר לגן החיות

בעלי אינטרס ועסקנים שעל חשבון בריאות הציבור מוכנים להבריח בשר לא למאכל אדם למוכרי הבשר השונים בכפרים הערבים והדרוזים, בפעילות שגרתית של משטרת ישראל נעצר רכב טרנזיט בצומת אעבלין, בבדיקה התגלתה לה תמונה עגומה של בשר אשר הוברח מהשטחים לישראל.

03.06.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הברחת בשר מהשטחים הבשר הועבר לגן החיות

צילום דוברות המשטרה

 

עוד מקרה של תפיסת בשר מוברח מהשטחים שנמצא בתנאים תברואתיים מסוכנים, הנהג עוכב לחקירה והבשר הועבר לגן החיות בקריית מוצקין.

 

בתאריך 01.06.25, במסגרת פעילות יזומה של שוטרי תחנת שפרעם, נערכה בדיקה לרכב מסוג "טרנזיט" בצומת אעבלין, בעקבות חשד לכניסת שוהים בלתי חוקיים.

 

במהלך החיפוש איתרו השוטרים בתא המטען של הרכב כ-450 קילוגרמים של בשר קפוא שמקורו מהשטחים, אשר הוברח ללא מסמכים, ללא קירור, ובתנאים תברואתיים ירודים, דבר המהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור.

 

נהג הרכב, תושב אום אל-פחם בשנות ה-20 לחייו, עוכב לחקירה בתחנת המשטרה. למקום זומן נציג יחידת הפיצו"ח של משרד החקלאות, אשר חקר את הנהג ולפי החשד העמיס את הבשר באזור ברטעה. על פי הממצאים, הנהג צפוי לקנס כספי גבוה ולהליך פלילי מטעם משרד הבריאות.

 

הבשר הוחרם והועבר לגן החיות בקריית מוצקין לשם האכלת בעלי החיים. 

 

מהמשטרה נמסר: "משטרת ישראל תמשיך, בשיתוף עם כלל הגופים הרלוונטיים, לפעול בנחישות נגד פעילות בלתי חוקית, פלילית, כלכלית, סביבתית ובריאותית המבוצעת בזלזול בשלטון החוק ופוגעת בציבור שומר החוק".

 

נתוני התחלואה בישובים גדלו בצורה דרסטית בקרב צעירים וצעירות, מבוגרים ונשים, מאכל בשר המכיל חיידקים גורם מרכזי למחלות קשות ופגיעה פיזית בחיי החברה שצורכת את הבשר גם אם מבשלים אותו החיידקים יכולים לעמוד בטמפרטורה גבוהה במיוחד, ראו הוזהרתם, שימו לב מאיפה אתם קונים בשר ומה המקור שלו, יש לבקש בכל קנייה אישור וטרינר וחתימתו.

 

תגובות

1. אזרח לפני 6 חודשים
זה האמת

מומלצים