"אם לא תשלם יהיה משהו לא נכון"

בתאריך 30/01/26 התקבל דיווח במשטרת ישראל אודות מסכת סחיטה באיומים במהלכה פנו הנאשמים לקורבן בדרישת תשלום של 400,000 ₪ תוך איומים בפגיעה בו, בגלל ״שדיבר יותר מידי, ייקרה סיפור עם הבן של … אם לא תשלם יהיה משהו לא נכון!.

18.03.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון

תיעוד מרגעי המעצר, ומפקד תחנת טמרה סנ"צ ערן קטלן, צילום דוברות המשטרה

 

בתום חקירה של שוטרי המחוז הצפוני כתב אישום נגד אב ובנו ואדם נוסף בגין סחיטה באיומים וגביית 170 אלף ₪ כ״פיצוי״ על חשד לדיבור ׳לא טוב׳ מצד הקורבן כלפי הבן.

 

תחילה, לצורך קידום עבירת הסחיטה תיאמו הנאשמים אב ובנו את סכום הסחיטה אותו יבקשו מהנאשם השלישי לדרוש מהמתלונן באיומים.

 

על רקע סירובו של המתלונן לשלם, הנאשם השלישי שצורף לפרשייה, יצר קשר שוב עם המתלונן והטיל עליו אימה רוצים לסגור את הסיפור, אתה צריך לשלם, משהשיב המתלונן כי אין ביכולתו לשלם, דרש ממנו סכום ראשוני ״בהנחה״, של 170,000 ₪.

 

במסגרת מעשי הסחיטה והאיומים ובשל חששו של המתלונן מפני הנאשמים, שילם 50,000 ₪ במזומן וצ׳קים נוספים כך שהגיע לסכום הנדרש של 170 אלף ש״ח.

 

עם קבלת התלונה, נפתחה חקירה נרחבת תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים ומצוד אחר הסוחט ובתאריך 01/02/26, זמן קצר לאחר קבלת התלונה, הצליחו השוטרים להתחקות אחר מסלולו ולבצע מעצרו.

 

עם התקדמות החקירה, הצליחו החוקרים לקשור את שלושת הנאשמים למעשי הסחיטה, כאשר אב ובנו תיאמו ביניהם את הסכום אותו ידרשו מהקורבן, צירפו את הנאשם הנוסף שיאיים עליו ויטיל אימה לצורך קבלת הכסף ממנו, וכן תמורת כך שיאיים על הקורבן - שילמו לו 70 אלף ₪ מתוך כלל הסכום אותו גבו מהקורבן.

 

עם סיום שלב החקירה, כתב אישום הוגש נגד שלושת הנאשמים תושבי הגליל (29, 49, 20) בבית המשפט המחוזי בחיפה באמצעות פרקליטות מחוז חיפה יחד עם בקשה למעצרם עד תום הליכים.

 

סגן ניצב ערן קטלן - מפקד תחנת טמרה:"בתחנת טמרה נוהלה חקירה יסודית בה בוצעו פעולות רבות תוך שימוש באמצעים טכנולוגים. שוטרי התחנה פועלים לילות כימים למען תחושת הביטחון של התושבים שלנו.

 

משטרת ישראל פועלת בנחישות במאבק בפשיעה, תוך מתן דגש על עבירות הסחיטה באיומים ונגד כנופיות וארגוני הפשיעה בכל הכלים העומדים לרשותה, לשמירה על ביטחון הציבור ומיצוי הדין עם העבריינים".

 

תגובות

מומלצים