מדד ההון האנושי ברשויות המקומיות
125 רשויות מקומיות ייהנו מהקלות בירוקרטיות וביזור סמכויות בתחומי ניהול ההון האנושי, משרד הפנים מפרסם את מדד ניהול ההון האנושי ברשויות המקומיות לשנת 2025, מתוך הרשימה הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות לא נמצאות במדד וחלקן הגדול לא נבחן לרשימה, משרד הפנים מנסה להוביל הבראת הרשויות ומתן עצמאות מוחלטת.

משרד הפנים מנסה לדרג את הרשויות המקומיות ולהעביר אותם לניהול תקין, גם בניהול ההון האנושי ומתן שירותים לאזרח בצורה יעילה, הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות כלל לא נמצאות בקטיגוריה הזו, למרות התמיכה הגדולה שמקבלים ממשרדי הממשלה, לא חל שיפור בכפר הדרוזי מזה הרבה שנים. מהרשימה לומדים שמספר קטן של כפרים דרוזים נבחנו לרשימה אבל לא נמצאו זכאים.
משרד הפנים מפרסם את מדד ניהול ההון האנושי לשנת 2025 מדד הבוחן את איכות ניהול ההון האנושי ברשויות המקומיות. המדד נבחן על פי שורה של פרמטרים מקצועיים ובהם, מעמד מנהל משאבי אנוש, תקני כוח אדם ברשות, חריגות שכר, איוש משרות סטטוטוריות, קיומם ואיכותם של מנגנוני הערכת עובדים, הגשת הצהרות הון על ידי בכירי הרשות ועוד.
מדד ההון האנושי ברשויות המקומיות, מהווה כלי מרכזי ליישום מדיניות בקרה דיפרנציאלית של האגף לניהול ההון האנושי במשרד הפנים, המתקיימת בשיתוף עם אגף שכר והסכמי עבודה במשרד האוצר.
מדיניות זו מאפשרת ביזור סמכויות ומתן גמישות ניהולית לרשויות המקומיות שדורגו בציון גבוה, ובכך מחזקת את יכולות הניהול של ההון האנושי ברשויות לשם שיפור השירות לתושבים.
במדד ההון האנושי לשנת 2024, 125 רשויות מקומיות קיבלו ציון גבוה ובינוני ובכך הם ייהנו ממדיניות הבקרה הדיפרנציאלית וביזור סמכויות בהתאם לציון שנקבע להם במדד, בין היתר בתחומי אישור ועדכון חוזים.