מי שמאשר תשלום ארנונה והתייקרויות אלה נבחרי המועצה
בישיבת מליאה מן המניין מספר 1-2026 בעוספיה, חברי המליאה וראש המועצה התנגדו לאשר תב"ר בסכום של 900 אלף ש"ח שניתן לרשויות המקומיות בישראל, כל 5 שנים הם נדרשים לבצע סקר נכסים, מדוע המועצה הביאה את הסעיף הזה להצבעה אם הם מתנגדים?, זה היה תרגיל פוליטי זול, כי בסוף סקר נכסים יתקיים בעוספיה.
מתוך צוו הארנונה שאישרה מליאת מועצת עוספיה לשנת 2026., הודעה בדבר הטלת ארנונה כללית לשנת מיסים 2026, בתוקף סמכותה על פי חוק ההסדרים במשק המדינה (תיקוני חקיקה להשגת יעדי תקציב), התשנ"ג ,1992
תקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות), התשס"ז 2007, פקודת המועצות המקומיות.
תקנות הסדרים במשק המדינה הנחה מארנונה, התשנ"ג – 1993 (להלן:"תקנות ההנחה" ולפי כל דין, מחליטה המועצה המקומית עספיא בישיבתה מיום 01/07/2025 להטיל ארנונה כללית לשנת 2026 ) מ- 1/1/2026 עד 31/12/2026 על נכסים הקיימים בתחום שיפוטה. שתשולם על ידי המחזיקים ותיקבע בהתאם לסיווגים וההגדרות כפי שהוחלט עליהם על ידי המועצה המקומית ובהתאם להוראות החקיקה והפסיקה הרלוונטית.
הגדרות ופרשנות: בהחלטה זו יהיה למונחים המפורטים להלן את המובן המפורט לצדם:
1.1 כל שיעורי הארנונה מוטלים עבור כל השנה.
1.2 כל שטח שיפוט המועצה הנו אזור אחד.
1.3 "מחזיק" – כמשמעותו בסעיף 1 לפקודת העיריות )נוסח חדש( ובצווים על פי פקודת המועצות המקומיות 1941 , הכול לפי העניין .
1.4 "נכסים", "בניין", אדמה חקלאית", "קרקע תפוסה" כמשמעותם בסעיף 269 לפקודת העיריות )נוסח חדש.
1.5 "הסכום שהגיע כדין" - כמשמעותו בסעיף 1 לתקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות בשנת 2007), תשס"ז2007- 1.6 "דירה" – חלק של בניין שנועד לשמש למגורים ומשמש בפועל למגורים בלבד.
1.7 "מבנה מגורים", "משרדים שירותים ומסחר", "בנקים וחברות ביטוח", תעשייה", "בתי מלון", "מלאכה", "אדמה חקלאית", "קרקע תפוסה", "קרקע תפוסה במפעל עתיר שטח, קרקע תפוסה המשמשת לעריכת אירועים", "חניונים", "מבנה חקלאי", נכסים אחרים", כמשמעותם בתקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות בשנת 2007), תשס"ז.
2007- 1.8 "עסק" מפעל, מיזם, אתר, משרד או ישות אחרת כלשהי, המציע ו/או מוכר ו/או מספק מצרכים ו/או שירותים לציבור הרחב ובעיקר למי שאינו תושב היישוב בו הוא פועל, בתמורה, מתוך כוונה להרוויח ומשיקולים כלכליים ו/או מסחריים מיתקן חיבור" כמשמעותו של מונח זה בסעיף 10 לחוק ההסדרים במשק המדינה היטלים וארנונה, התשנ"א 1991 למעט עמוד חשמל או עמוד טלפון ובלבד ששטח הקרקע מתחת לבסיסו של מיתקן יחיד כאמור עולה על 32 מ"ר .
1.10 "מתקנים סולריים/ לוחות קולטי שמש" מראות או משטחים המשמשים לריכוז וניצול אנרגיית השמש בתחנת כוח סולרית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית או תרמו סולרית או טכנולוגיה אחרת, המותקנים על גבי הקרקע.
1.11 "חישוב שטח נכס", חישוב שטחו של נכס לצורך הטלת ארנונה כללית יהיה במטרים רבועים. הארנונה הכללית אשר תוטל על הנכס, תהיה בסכום המתקבל ממכפלת מספר המטרים הרבועים של הנכס בסכום הארנונה למטר רבוע.
1.12 שטח הנכס, יובאו בחשבון מידות החוץ של המבנה כולל מרפסות מקורות סגורות וחדרי מדרגות פנימיים.
1.13 לצורך הטלת ארנונה כללית לשנת הכספים 2026 יראו את סך כל שטחו של נכס כסך כל השטח, כפי שחושב לצורך הטלת ארנונה כללית לשנת הכספים 2025 זולת אם נתגלה טעות בחישוב השטח, שאינה תוצאות של שיטת חישוב שונה.
שימו לב לטבלה וכמה כסף כל אזרח נדרש לשלם עבור מטר מרובע.



















