עכשיו יהיה כסף לרשויות הדרוזיות והצ’רקסיות
במסגרת תכנית החומש לכפר הדרוזי והצ'רקסי, אושר תקציב גדול שאמור לעבור לרשויות עבור תכניות ייעודיות, השר החליט להעביר 136 מיליון ש"ח לרשויות שזה טיפה בים והכסף הזה בעיקר ישמש לדברים לא משמעותיים לטובת הכפר הדרוזי, מזה תקופה חקרנו את התקציב שהדרוזים יקבלו כולל התקציב של המועצה הדתית, וזה לא משביע רצון ומשרת רק ציבור בודד, כי הדברים לא נבדקו לעומק.

תמונה להמחשה
הודעת שר הפנים משה ארבל: 136 מיליון ש"ח הועברו לרשויות הדרוזיות והצ’רקסיות, במסגרת ביצוע החלטת ממשלה ובהובלת שר הפנים משה ארבל, הועברו סך של 120 מיליון ש"ח לרשויות הדרוזיות והצ’רקסיות בגליל ובכרמל ו-16 מיליון ש"ח לרשויות הדרוזיות בגולן במטרה להוביל לחיזוקם ופיתוחם.
העברה לרשויות שבוצעה אתמול לשנת 2025, הינה במסגרת התוכנית הלאומית להעצמה ופיתוח כלכלי שנועדה לחזק את הרשויות לשפר תשתיות להרחיב שירותים ולצמצם פערים.
שר הפנים משה ארבל הוסיף: "חיזוק החברה הדרוזית והצ’רקסית הוא אינטרס לאומי מהמעלה הראשונה. התקציב שאנו מעבירים כעת יאפשר לרשויות לפעול בצורה מיטבית לצמצום פערים ולשיפור השירותים לתושב. נמשיך לפעול יחד, בשותפות בהערכה ובמחויבות מלאה".
מנכ"ל משרד הפנים רונן פרץ: "אנו מוודאים שכל שקל מהחלטת הממשלה יגיע ליעדו וישמש את הרשויות הדרוזיות והצ’רקסיות באופן ישיר. מדובר בתשתית קריטית לחיזוק הכלכלה המקומית, לתכנון אפקטיבי וליצירת תנאים לשיפור איכות החיים של התושבים".