לירז נפצעה קשה בפניה ממאוורר תקרה
לירז בת השנתיים הועפה במשחק תמים לעבר מאוורר התקרה בביתה, היא נפצעה קשות בפניה ומאושפזת בבית החולים כרמל בחיפה. להב המאוורר פגע ללירז מילימטר מהקרנית וגרם לה לשבר בעצם ארובת העין אבל העין עצמה בנס גדול לא נפגעה...לכתבה.
לאמא של לירז בת השנתיים זה היה עוד בילוי של סוף שבוע מהנה אצל המשפחה בחיפה.
האמא של לירז: "החברים נפגשו שתו קפה והילדים שיחקו ונהנו בבית, השעה היתה 4 אחה"צ וישבנו לדבר בכיף עם החברים ובני המשפחה ולירז שלי נכנסה לחדר הסמוך כדי לשחק שם עם הילדים".
"פתאום שמעתי צרחות אימים מכיוון החדר ולא הבנתי מה קרה ,רצתי מהר לחדר ונהיה לי חושך בעיניים,משחזרת האמא בקול רועד "התיקרה והחדר היו מלאים בדם ולירז שלי היתה מוטלת על הריצפה וכולם צועקים מסביב צעקתי להם תגידו לי מה קרה,אבל הם היו בהלם ולא יכלו לענות לי ".
מתברר כי אחד מחברי המשפחה, צעיר כבן 21 לקח את לירז הקטנה ושיחק איתה כדי להצחיק אותה תוך כדי משחק הניף החבר את לירז וזרק אותה כלפי מעלה באויר כדי לתפוס אותה מתוך משחק, הוא רק לא שם לב למאוורר התקרה שהיה קבוע בחדר וכשלירז היתה באויר המאוורר עם כנפי המתכת פשוט חתך את לירז בפנים תוך שהוא מרסק אותה באזור המצח האף והעין ופוגע בה בצורה קשה.
"צרחתי ומיד לקחתי מגבת כיסיתי את הפנים של לירז, ניסיתי לעצור את הדם שלא הפסיק לזרום מספרת אמא של לירז, אבל זה לא עזר, חובש שהגיע למקום אמר לנו לפנות אותה מיד לבית החולים כרמל ".
לירז היגיע לחדר הטראומה של בית החולים כרמל לשם הוזעקו מומחי בית החולים כדי לאבחן ולהציל את בפעוטה הקטנה.
ד"ר מיכל מולד רופאה במחלקת ילדים בבית החולים כרמל שטיפלה בלירז: " לירז הגיעה עם פגיעה קשה בגולגולת עם נפיחות ודימום קשה באזור העין, מיד ביצענו צילום CT ראש שם זיהינו שבר בערובת העין, חששנו מנזק לגולגולת מזעזוע מוח וכמובן שיכול להיות שהילדה תאבד גם את מאור עיניה .
הזעקנו מיד את כל הצוות המקצועי של בית החולים את מנהל המחלקה פרופ' חיים ביבי את ד"ר עפיפי רנא מהמחלקה הכירורגית את ד"ר אורן גולן ממחלקת עיניים, את ד"ר אורית קרמר מיחידת פה ולסת ואת פרופ' ירון הר שי מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית כדי לקיים התייעצות מקצועית במהירות המרבית ולהציל את הילדה".
פרופ' ירון הר שי מומחה הכללית ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית שניתח את הילדה: "הרדמנו את לירז והכנסנו אותה מיד לחדר ניתוח שם גילינו שלהב המאוורר פגע ללירז במרכז הפנים וגרם לה לשבר באף ובערובת העין, רופא העיניים ד"ר גולן שבדק את העין אומר כי ללירז נגרם נס גדול, להב המאוורר פגע ללירז מילימטר מהקרנית וגרם לה אומנם לשבר בעצם ארובת העין אבל העין עצמה בנס גדול לא נפגעה וניצלה".
פרופ' חיים ביבי מומחה הכללית ומנהל מחלקת ילדים בבית החולים כרמל אומר: "לירז כעת מתאוששת במחלקה והדימומים והנפיחויות מתחילים לרדת , לשמחתנו הנזק שנגרם מהשברים והמכות יחלוף עם הזמן ותוך מספר שבועות אנחנו מקווים כי לירז תוכל לחזור ולתפקד כרגיל".
חשוב מאד במיוחד עם תינוקות לא להעיף אותם כלפי מעלה, זה מאוד מסוכן ומסוגל לפגוע לתינוק בעמוד השידרה. במיוחד כמו במקרה שלנו לשים לב שאין מאוורר בתיקרה, המרחק ממכה קלה בראש לתינוק ועד מוות הוא קצר מאוד, מדובר בתינוקות חלשים שלא תמיד ישרדו מכה קשה "
" אני מרגישה שקיבלתי את התינוקת שלי מחדש מחדש" אומרת בהתרגשות אמא של לירז שלא זזה ממיטתה של לירז אפילו לא לרגע.
"לירז שלי ניצלה בנס ואני מודה לאלוהים ששמר לי עליה ולמומחים של בית החולים כרמל שעזרו לי לקבל אותה חזרה במתנה, העיניים והחיים של לירז זאת המתנה שלי לשנה החדשה אומרת אמא של לירז, המתנה הכי טובה שאמא יכולה לקבל בתחילת השנה ואני מתכוונת לשמור עליה מעכשיו הכי טוב שבעולם".

















