נחשפה כנופיית פיתוי 8 חשודים נעצרו
נשים יצרו קשר עם הקורבנות אנשי עסקים בעיקר, תוך הצגת מצגי שווא והזמינו אותם למפגשים, במטרה להביאם למקומות מבודדים, שם חיכו להם יתר חברי הכנופייה לצורך חטיפה וסחיטה באיומים.
צילום משטרה
בתום חקירה סמויה ומורכבת של היחידה המרכזית במרחב נגב במחוז הדרומי, נחשפה כנופיית פשיעה החשודה בחטיפה וסחיטה של אנשי עסקים בדרום. שמונה חשודים נעצרו והוגשו נגדם כתבי אישום.
מהחקירה עולה כי חברי הכנופייה פעלו במהלך חודש מרץ, במסגרת קשר עברייני מתוכנן, שבמרכזו שיטה שיטתית של כנופיית פיתוי, במסגרתה נשים יצרו קשר עם הקורבנות תוך הצגת מצגי שווא והזמינו אותם למפגשים, במטרה להביאם למקומות מבודדים, שם חיכו להם יתר חברי הכנופייה לצורך חטיפה וסחיטה באיומים.
עם המעבר לשלב הגלוי, פעלו כוחות משטרה של המחוז הדרומי בהובלת ימ"ר נגב, בשיתוף לוחמי לוט"ר ממשמר לאומי דרום של מג"ב, ובהכוונת יחידות המודיעין של המחוז הדרומי, לביצוע מעצרם של החשודים - תושבי יישובי המגזר הבדואי, ערד ותל אביב.
על פי כתב האישום, באחד המקרים הצליחו חברי הכנופייה להוציא לפועל את התוכנית, כאשר פיתו איש עסקים להגיע למפגש לילי, במהלכו הותקף נמרצות על ידי מספר חשודים, אשר איימו עליו באמצעות אקדח וכלי תקיפה נוספים, ביצעו ירי מנשק חם ודרשו ממנו סכומי כסף גבוהים, כל זאת תוך שהם תוקפים אותו נמרצות, מצמידים אקדח לראשו, מאיימים על חייו באמצעות גרזן ודרשו ממנו ליצור קשר עם משפחתו על מנת שיעבירו כספים לשחרורו.
בהמשך, נמלטו החשודים מהמקום לאחר שנטלו ממנו רכוש. ממצאי החקירה מעלים כי לאירוע זה קדמו ניסיונות נוספים להוציא לפועל חטיפות דומות, ע״י אותם חברי כנופייה, אשר סוכלו בשלבים שונים.
















