מרכז הליכוד נתן אימון בהצעת נתניהו
מרכז הליכוד אשר את בקשתו של נתניהו לשריין את המקומות ה-11 וה-24 ברשימה לכנסת לבחירתו.
ההחלטה על הקדמת הפריימריז תקשה על ההתמודדות האפשרית של גדעון סער מול נתניהו. צפו ביום עם חברי מרכז הליכוד.
הצעת החלטה הבחירות לכהונת יושב ראש תנועת הליכוד ומועמדה לכהונת ראש ממשלת ישראל בבחירות לכנסת ה- 20 והבחירות של מועמדי הליכוד לכנסת ה- 20 , תתקיימנה באותו מועד ביום ה- 31 בדצמבר 2014 מרכז הליכוד יכריע בין ארבע ההצעות לשינוי שיטת הבחירות של מועמדי הליכוד כפי שהוכנו על ידי ועדת החוקה ( מצ"ב נספח א'). ההצבעה החשאית על שינויי החוקה בנושא שיטת הבחירות לכנסת תתקיים ביום ג', 28/4/2015 תוך 90 יום לאחר שינוי שיטת הבחירות יתכנס מרכז הליכוד למושב מיוחד להשלמת שינויי החוקה שהועברו מהוועידה למרכז.
תקנון הבחירות של מועמדי הליכוד לכנסת ה- 20 , יהיה בהתאם לנוסח המצ"ב
הצעות לשינויי חוקה להלן הצעות לשינוי סעיף 139 (א) לחוקת הליכוד
1. כל הרשימה תיבחר על ידי מתפקדי הליכוד:
לאחר בחירת יו"ר התנועה, כאמור בסעיף 84 (ב), יבחרו כלל חברי התנועה את שאר המועמדים לרשימת הליכוד לכנסת, אף זאת בבחירות אישיות, כלליות, שוות, ישירות וחשאיות. נציגי המחוזות ברשימת הליכוד לכנסת, ייבחרו על ידי כלל חברי התנועה מאותו מחוז בחירה בלבד.
סדרי הבחירה ייקבעו בתקנון הבחירות על ידי המרכז, לאחר דיון בוועדת החוקה.
2. רשימה ארצית תיבחר על ידי המתפקדים ונציגי המחוזות יבחרו על ידי חברי המרכז:
לאחר בחירת יו"ר התנועה, כאמור בסעיף 84 (ב), יבחרו כלל חברי התנועה את שאר המועמדים לרשימת הליכוד לכנסת, אף זאת בבחירות אישיות, כלליות, שוות, ישירות וחשאיות. נציגי המחוזות ברשימת הליכוד לכנסת, ייבחרו על ידי כלל חברי מרכז הליכוד. סדרי הבחירה ייקבעו בתקנון הבחירות על ידי המרכז, לאחר דיון בוועדת החוקה.
3. כל הרשימה תיבחר על ידי חברי המרכז: לאחר בחירת יו"ר התנועה, כאמור בסעיף 84 (ב), יבחרו כלל חברי המרכז את שאר המועמדים לרשימת הליכוד לכנסת, אף זאת בבחירות אישיות, כלליות, שוות, ישירות וחשאיות. נציגי המחוזות ברשימת הליכוד לכנסת, ייבחרו על ידי חברי המרכז. סדרי הבחירה ייקבעו בתקנון הבחירות על ידי המרכז, לאחר דיון בוועדת החוקה.
4. כל הרשימה תיבחר על ידי חברי המרכז וחברי מועצות סניפים. נציגי המחוזות על ידי החברים מאותו מחוז בחירה: לאחר בחירת יו"ר התנועה, כאמור בסעיף 84 (ב), יבחרו כלל חברי המרכז וחברי מועצות הסניפים את שאר המועמדים לרשימת הליכוד לכנסת, אף זאת בבחירות אישיות, כלליות, שוות, ישירות וחשאיות. נציגי המחוזות ברשימת הליכוד לכנסת, ייבחרו על ידי חברי המרכז וחברי מועצות הסניפים מאותו מחוז בחירה בלבד. סדרי הבחירה ייקבעו בתקנון הבחירות על ידי המרכז, לאחר דיון בוועדת החוקה.

















