סגולות האבטיח ותרומתו לבריאות הגוף
החלה בצפון עונת האבטיחים, אומנם במרבית ימות השנה ניתן למצוא אבטיחים, אבל העונה המרכזית היא בקיץ, האבטיח הוא פרי ייחודי שנותן לנו תחושות טובות בזמן האכילה שלו, טעם טוב של מתיקות, תחושת הקלה בבטן וגם משביע במידה מסוימת.
לאבטיח יש שני צבעים, ירוק ואדום. הצבע הירוק הוא מסמל את השפע והנתינה והצבע האדום הוא הסמל לאהבה, על כן האכילה של פרי האבטיח מחברת אותנו לאותן אנרגיות ומעוררות רגשות של שמחה, אהבה לאחר ולחיים וגם נתינה.
מתרחשים הרבה הדברים והסובבים לא שמים לב או לא מודעים לתגובות הספונטניות שלנו, אם תתבוננו בקבוצה שאוכלים אבטיח, נראה שבהתחלה מתחילים להגיש האחד לשני וכאשר נשאר מעט מהאבטיח מוותרים אחד לשני לסיים לאכול מה שנשאר.
לצערי, לא מעט תזונאים מצטטים את הטענה שבאבטיח יש רק פחמימה וסוכר.
רופאים אוסרים על חולה סוכרת לאכול אבטיח בטענה שהוא מעלה רמות הסוכר בדם אבל לא אוסרים עליהם להפסיק לצרוך את המזון שהוא הגורם העיקרי לסוכרת והוא השומן מהחי המצוי בביצים, חלב וגבינות, כל סוגי הבשר ובדגים.
אני בעצמי הייתי חולה סוכרת מסוג סוכרת היפוגליקמיה, ובתוך תקופה של 3 חודשים מרגע שהפסקתי לצרוך מזונות מהחי המכילים שומן רווי הצלחתי לרפא את המחלה והיום הערך של ממוצע הסוכר בדם (A1C) הוא 5.4.
הפחמימה היא אחת מאבות המזון ובכל תוכנית תזונתית (דיאטה) חשוב לצרוך פחמימות.
לגבי הסוכר המצוי באבטיח, הוא סוכר טבעי וזה בדיוק מה שהגוף צריך. הסוכר שבאבטיח הוא סוכר נוזלי, נספג בצורה יעילה בתאים הגוף ומקנה לנו אנרגיות חיוביות.
להלן עיקרי הערכים התזונתיים באחוז גבוה:
ויטמינים - A, B3. בזרעים קיים ויטמין B17.
מינרלים - אשלגן וזרחן
ובנוסף גם פחמימות.
(קיימים עוד מספר ויטמינים ומינרלים באחוז נמוך)
תרומה האבטיח לבריאות הגוף:
1.משפר בריאות ותפקוד הכליות.
2.משפר את הזיכרון.
3.טוב לתפקוד מערכת העיכול.
4.מחזק את מערכת החיסון
5.מחזק את מערכת העצבים.
גם לזרעים של האבטיח (לא קלויים) יש תרומה לבריאות הגוף:
1.מכילים חלבונים.
2.יעילים ליתר לחץ דם, מרחיבים את נימי הדם ומקטינים את הלחץ על כלי הדם הגדולים.
3.הגרעינים מסייעים בריפוי הגוף מסרטן הערמונית.

















