גברים ונשים במדדי איכות חיים
מתוך 58 מדדים שמפרסמת הלמ"ס, ב-15 מדדים מצבן של הנשים טוב יותר ממצבם של הגברים, ב-25 מדדים מצבם של הגברים טוב יותר ממצבן של הנשים, וב-18 מדדים קיים שוויון בין המינים. נרשמה ירידה כללית בתוחלת החיים ועלייה בדיווחים על דיכאון, לצד הרעה במדדי ביטחון אישי.
בתחום איכות התעסוקה מצבם של הגברים טוב יותר ממצבן של הנשים במרבית המדדים. במדד האבטלה הממושכת מצבן של הנשים טוב יותר ממצבם של הגברים וקיים פער של 18% לטובתן.
בתחום ביטחון אישי מצבן של הנשים טוב יותר ממצבם של הגברים במדדים: היפגעות מאלימות או מאיום להשתמש באלימות, שיעור ההרוגים והפצועים קשה בתאונות דרכים ושיעור מקרי רצח (שבו הפער גדל מ-5.3 ב-2022 ל-9.8 ב-2023). לעומת זאת, תחושת הביטחון ללכת לבד באזור המגורים בשעות החשכה בקרב נשים נמוכה יותר (הפער לא השתנה בין 2023 ל-2024).
בתחום בריאות קיים פער לטובת נשים במדדים תוחלת חיים, אורח חיים בריא (לעומת שוויון ב-2023) ודיווח עצמי על עישון (שבו הפער הצטמצם). קיים פער לטובת גברים במדדים תחושת דיכאון, מקרים חדשים של שאתות ממאירות (סרטן) והערכה עצמית של בריאות.
בתחום דיור ותשתיות קיים שוויון בין המינים בכל המדדים. עם זאת, חלה עלייה בשביעות רצון מהתחבורה הציבורית בקרב גברים.
בתחום חינוך, השכלה וכישורים מצבן של הנשים טוב יותר במרבית המדדים. קיים שוויון באחוז המתקשים במתמטיקה במבחן פיזה (ב-2018 היה פער של 19% לטובת נשים). אחוז הזכאים לתעודת בגרות עם חמש יחידות במתמטיקה בקרב גברים גבוה יותר מהאחוז בקרב נשים (21.2% לעומת 14.7%, בהתאמה) אם כי הפער ביניהם הצטמצם מעט ב-2024. אחוז הזכאות לבגרות עלה בקרב שני המינים.
בתחום מעורבות אזרחית וממשל מצבם של הגברים טוב יותר במרבית המדדים. במדד האמון בממשלה הפער לטובת הגברים גדל מ-11% ב-2023 ל-21% ב-2024. במדד שיעור הערבים במגזר הציבורי השוויון ב-2023 השתנה לפער לטובת הנשים, למרות העלייה בקרב שני המינים. במדד הערכת היכולת להשפיע על מדיניות הממשלה הפער לטובת גברים גדל מ-4% ב-2023 ל-17% ב-2024. במעורבות אזרחית הפער לטובת נשים הצטמצם מ-14% ב-2023 ל-6% ב-2024.
בתחום סביבה השוויון בכל המדדים ב-2023 השתנה לפער לטובת גברים ב-2024. עם זאת, אחוז הנשים שדיווחו על רעש חיצוני המפריע בדירה גבוה מעט מאחוז הגברים.
בתחום רווחה אישית וחברתית ברוב מהמדדים יש שוויון בין המינים ויתרון קל לגברים. מצבם של הגברים טוב יותר במדדים תחושת בדידות ותחושת יכולת להתמודד עם בעיות. לעומת זאת, מצבן של הנשים טוב יותר במדד התחושה שאין על מי לסמוך בשעת משבר או מצוקה. בתחושת אפליה הפער ב-2023 היה 12% לטובת גברים ואילו ב-2024 נרשם שוויון.
בתחום רמת חיים חומרית קיים מדד אחד להשוואה – שביעות רצון מהמצב הכלכלי ובו קיים שוויון, לעומת פער לטובת גברים ב-2023.
בתחום פנאי, תרבות וקהילה מצבם של הגברים טוב יותר. באחוז העוסקים בפעילות התנדבותית חלה עלייה הן בקרב גברים והן בקרב נשים, אך עדיין קיים פער של 7% לטובת גברים.
בתחום טכנולוגיות המידע מצב הגברים טוב יותר. קיים פער של 46% לטובת הגברים במספר המועסקים בתחום ה-ICT, ופער של 8% לטובת הגברים בשיעור העושים שימוש בשירותי ממשל מקוונים. במדד שיעור השימוש באינטרנט לא נמצא הבדל בין המינים.

















