דיאנה מדברת על סבא סמ"ר נוהאד אבו רוכן

יום הזכרון לחללי מלחמות ישראל התקיים בבסיס עטרות של מג"ב, נכדתו של סמל ראשון נוהאד אבו רוכן ז"ל, סיפרה על סבא שלא הכירה מעולם, ועל ההתמודדות של סבתה רונית ואביה עז עם השכול, נוהאד נהרג בלבנון ביום שישי 4.11.1983 בשעה 06:00 בבוקר, נוהאד היה בן שלושים ושמונה בנופלו.

30.04.2025 מאת: חלא חלבי

 

נוהאד אבו רוכן ז"ל מעוספיה, נפל באסון צור השני, במהלך מלחמת שלום הגליל, בזמן שצה"ל פעל כנגד ארגוני אש"פ והחיזבאללה בלבנון.

 

ביום שישי 4.11.1983 בשעה 06:00 בבוקר פנה טנדר שברולט מכביש ראש הנקרה צור לעבר המתקן, שהיה מוקף בסוללת עפר ובגדר היקפית ואובטח בשמירה מתמדת. הטנדר ש נסע במהירות עורר את חשדו של המקלען והוא פתח לעברו באש. שומר נוסף שהבחין במתרחש פתח אף הוא באש לעבר הרכב החשוד.

 

למרות האש פרץ הטנדר את שער הכניסה למתקן ונכנס בין שני המבנים. הנהג המתאבד הפעיל את 500 קילוגרם חומר הנפץ שהיו ברכב וגרם לקריסת המבנים. במקום נהרגו כשישים איש ובהם עשרים ושמונה אנשי מערכת הביטחון, ביניהם נוהאד, שנטמן בחלקה המשפחתית בכפר עוספיה. הותיר אחריו אלמנה ובן.

 

 

נוהאד בנם של חימשה ואדיב. נוהאד נולד בעוספיה ביום 1.7.1945. הוא סיים את בית הספר היסודי בכפר הולדתו ואף המשיך ללימודים תיכונים, אך עזב אחרי שנה כיוון שנאלץ לעזור למשפחה לשאת בעול הכלכלי הכבד.

 

את שירותו בצה"ל התחיל נוהאד בשנת 1965. את שירות החובה עשה ביחידה 300. שירות החובה היה מקוצר עקב גיוס אח נוסף, לכן הוא שוחרר במרץ 1966.

 

נוהאד התחתן בשנת 1966 עם רונית. הזוג בנה את ביתו בכפר עוספיה ונולד להם בן. נוהאד היה אב מסור, אהב את משפחתו, ועשה כל דבר לרווחתה ולהנאתה של המשפחה.

 

בכפר היה נוהאד ידוע כאיש חברה. תמיד היה במוקד הפעילות החברתית והספורטיבית, היה מארח חברים בביתו, עסק הרבה בספורט ובמיוחד בכדור עף. לימים הוא אף הדריך קבוצת ספורטאים בכדור עף והיה פעיל בארגוני ספורט וחברה.

 

במשך מספר שנים היה נוהאד אזרח, וביום 20.5.1973 הוא התנדב לשרת במשמר הגבול. בני משפחת אבו רוקון מוכרים בכך שרבים מהם משרתים בכוחות הביטחון, ובעיקר במשמר הגבול.

 

את עבודתו התחיל נוהאד כשת"מ (שוטר לתפקידים מיוחדים) בפלוגה ט', הצליח בתפקיד ומפקדיו המליצו לגייסו כשוטר מן המניין. בשנת 1976 עבר נוהאד שינוי מעמד לשוטר והוצב בפלוגה כ"ב. הוא סיים בהצלחה קורס מפקדי חוליות ובשנת 1980 עבר לפלוגה כ"א, שם שירת כלוחם וכיומנאי. בשנת 1981 עבר קורס מפעילי נ"ט.

 

נוהאד היה שוטר למופת, חביב על חבריו ומפקדיו. מעבר לקשרים הרגילים שמחייבת העבודה, נוצר בינו ובין מפקדיו קשר חברי אמיץ. כשחקן כדור עף השתתף בכל התחרויות במסגרת מג"ב וצה"ל והעלה את הנבחרת לרמה גבוהה.

 

 

תגובות

מומלצים