הדרוזים הוכיחו שהם שוחרי שלום
חג נביא שועיב יתרו עה"ש השנה נפל במועד של יום השואה והגבורה וימיים לפני יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום העצמאות 77 למדינת ישראל, מה שמדינת ישראל עשתה למען השתתפותם של הדרוזים הסורים בחג נביא שועיב עה"ש, דבר גדול ורציני, שממחיש את מעמדים של הדרוזים אצל האחים היהודים במזרח התיכון.
אין ספק שמבצע הובלת מעל 600 איש לתוך מדינת ישראל מאזורים נרחבים בסוריה זה פרויקט רציני ולא קל וכאן הצבא בשיתוף פעולה רחב של כל הגורמים, עשו את זה בלי תקלות מיוחדות.
המשטרה סיימה את ליווי שיירת השיח'ים הדרוזים מגבול סוריה למקום הקדוש נביא שועייב עה"ש, קצין אגף התנועה של המחוז הצפוני פאדי חלבי, סיכם את המבצע. עם הגעת השיירה למתחם נביא שועייב עה"ש הייתה קבלת פנים חגיגית ושמחה רבה בקרב מקבלי הפנים והמבקרים, כאן נפגשות שתי תרבויות האחת ישראלית דמוקרטית והשנייה תרבות שגדלה תחת המשטר הסורי המדכא והאכזר.
היום ניתן להרגיש את שמחתם של הסורים באחים הדרוזים מישראל והתודות לממשלת ישראל לצבא ולמשטרה, על הסיוע שנתנו להם, עד להגעה והדרך חזרה.
600 דרוזים סורים מבקרים בנביא יתרו עה"ש, לראשונה מזה עשרות שנים שדרוזים סורים מגיעים לביקור ביום חג נביא שועיב יתרו עה"ש, צה"ל מלווה את המבקרים הסורים והעדה הדרוזית הכינה את המתחם הקדוש בחיטין לקליטת כל המבקרים גם הסורים וגם הישראלים, בחג הזה מספר גדול של מבקרים, ביום שישי רק לדתיים ובשבת פתוח לכולם.
בפעם השניה תוך זמן קצר דרוזים סורים מהכפרים הדרוזים במרכז סוריה ובדרומה, מגיעים לבקר בנביא שועייב עה"ש בישראל, הפעם 600 דרוזים מגיעים לביקור לרגל חג הקדוש נביא שועייב עה"ש.
הביקור השנתי במתחם קבר הנביא יתרו עה"ש, היה מאז ומתמיד הביקור הכי מסיבי שמאחד בני העדה הדרוזית, שיח'ים מכובדים וצעירים, ראשי מועצות וחברי מועצות, פורום ראשי הרשויות הדרוזיות, אנשי צבא וחילוניים, שמגיעים מכל הכפרים הדרוזים בגליל, בגולן ובכרמל לציין אחדות ולדון בסוגיות שעל הפרק, הפעם הוחלט שיום שישי יהיה של אנשי הדת בלבד, שיקיימו את הטקסים הדתיים והתפילות בקבר הקדוש.
בערב החג מאות שיח'ים התאספו והחלו בתפילת החג במתחם המקאם, אנשי הדת הצעירים ערכו את כל שולחנות הכיבוד בכל טוב לכבוד השיח'ים והאורחים אנשי הדת שמגיעים מסוריה.
מערכת פורטל הכרמל מאחלת زيارة مقبولة וחג שמח לבני העדה הדרוזית.

















