הזדמנות אמיתית לאנשים עם מוגבלות

הכשרה עם משמעות, היחידה ללימודי חוץ של האקדמית צפת השיקה לאחרונה קורס ייחודי ופורץ דרך לאנשים עם מוגבלות בגילאי 21 ומעלה, בשיתוף עמותת כוכב הצפון, הקורס, הראשון מסוגו באזור הצפון, המתקיים בשיתוף עם חוות נוף הרים בגליל בצפת, מציע הזדמנות להכשרה מקצועית ולשילוב תעסוקתי בתחום הרכיבה.

12.06.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הזדמנות אמיתית לאנשים עם מוגבלות

 

במהלך 21 מפגשים מקיפים, מקבלי השירות ממרכז 'מארג' ילמדו לטפל ולתקשר עם הסוסים, יתנסו בעבודה המעשית בסביבה מקצועית ובטוחה, ויקבלו כלים מתקדמים בתחום הרכיבה. בסיום התהליך, הבוגרים יקבלו תעודת  עוזר למדריך רכיבה, אשר תפתח בפניהם הזדמנויות תעסוקה חדשות בתחום המתפתח של הרכיבה.

 

"אנחנו גאים להיות חלק ממהלך חשוב זה שמקדם שילוב אמיתי והזדמנויות בשוק התעסוקה", אמרה פרחיה ברון, מנהלת היחידה ללימודי חוץ באקדמית צפת. "הקורס הזה לא רק מעניק כלים מקצועיים, אלא גם מחזק את הביטחון העצמי ומפתח יכולות אישיות וחברתיות חיוניות".

 

הקורס מהווה חלק ממגמה רחבה יותר של האקדמית צפת לקדם נגישות ושילוב של אנשים בעלי מוגבלויות בחינוך הגבוה ובשוק העבודה. השיתוף עם עמותת "כוכב הצפון", הפעילה ומפתחת במשך שנים רבות  רצף שירותים מקיף ואיכותי לאנשים עם מוגבלויות, תושבי הפריפריה הצפונית.

 

מעבר להיבט המקצועי, הקורס מציע למשתתפים הזדמנות לחיבור עמוק עם הטבע ועם בעלי החיים, חוויה שתורמת משמעותית לחיזוק הביטחון העצמי, הפיתוח האישי וההתמודדות עם אתגרים. העבודה עם סוסים ידועה כמפתחת סבלנות, אחריות, ויכולות תקשורת לא מילוליות.

 

האקדמית צפת ממשיכה להוביל יזמות חברתיות ופרויקטים פורצי דרך המקדמים שילוב חברתי ושוויון הזדמנויות, תוך מתן דגש על פיתוח כישורים מקצועיים איכותיים ורלוונטיים לשוק העבודה המודרני.

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים