השתלטות על חמש דירות ברמלה

מכתב האישום עולה כי הנאשם המרכזי רקם תוכנית עבריינית שיטתית ומתוחכמת להשתלט על דירות סמוכות לביתו ברמלה. במסגרת תוכנית זו, פעל הנאשם, בעצמו או באמצעות אחרים, להפעלת אלימות פיזית, איומים, סחיטה והטלת אימה על בעלי דירות, שוכרים ומתווכים, במטרה לאלצם למכור לו את נכסיהם.

29.07.2026 מאת: פורטל הכרמל והצפון
השתלטות על חמש דירות ברמלה

פרקליטות המדינה הגישה כתב אישום בגין השתלטות על דירות ברמלה, סחיטה, מרמה והלבנת הון בהיקף של מיליוני שקלים.

 

בדרך זו, הצליחו הנאשמים, כל אחד לפי חלקו, להשתלט על חמש דירות שונות. בין היתר, מואשם הנאשם המרכזי בגביית דמי חסות מקשישה וממתווכים, תוך ניצול מצוקתה ואיומים, כדי לאלצה למכור לו את דירתה במחיר נמוך משמעותית משווי השוק. על מנת להסוות את הבעלות על הדירות ולהתחמק מתשלום מס, נהג הנאשם לרשום את הדירות על שמות ילדיו ואשתו.

 

כתב האישום מתאר כיצד פנה הנאשם למתלוננת, קשישה בת 82, שרצתה למכור את דירתה, והבהיר לה באופן מפורש וחד משמעי כי "את לא יכולה למכור, רק אני קונה". הוא איים עליה כי אם לא תסכים למכור לו את הבית, "לא תוכל למכור לאף אחד אחר". במקביל, כדי להפחיד מתווך שפעל בשמה ולהניא אותו מלהציג את הבית ללקוחות פוטנציאליים נוספים, אמר לו הנאשם כי הוא "ריסק רכב של מתווך אחר" שניסה למכור בית, וכי אותו מתווך "הוכה ונזקק לטיפול רפואי".

 

באותה תקופה התרחשו בסביבת ביתה של הקשישה אירועי הצתות רכבים, זריקת אבנים, שבירה והצתת גדר, אשר הגבירו את מצוקתה ואת חששה מפגיעה בה, ואילצו אותה למכור את הדירה לנאשם במחיר ובתנאים שנקבעו על ידו. אישום זה כולל גם גביית דמי חסות מהמתלוננת, תוך ניצול מצוקתה.

 

במקרה אחד, פנו הנאשם ונאשם נוסף לאדם אחר ודרשו ממנו למכור להם את הבית, תוך איומים מפורשים כי "ייקחו אותו ממנו בכוח" וכי "אין בכוונתם לאפשר לו לגור בבית". נאשם נוסף אף איים עליו כי "יפגע בו במידה ויתקרב לבית", ותקף יחד עם אחרים את מי ששהה בבית באמצעות מקל, בעיטות ומכות, והניסו אותם מהמקום.

 

בנוסף לעבירות הסחיטה והאיומים, מואשמים הנאשמים בעבירות נלוות שנועדו להשלים את ההשתלטות על הדירות ולהסוות את זהותו של הנאשם המרכזי כבעל הזכויות האמיתי בדירות: הלבנת הון בהיקפים של מיליוני שקלים באמצעות "תנועה סיבובית" של כספים במזומן שהוטמעו במערכת הבנקאית. זאת נעשה, בין היתר, דרך חשבונות בנק של בני משפחה ועסק לממכר בשר באור יהודה של אחד הנאשמים, אשר נטל הלוואות במרמה מהבנק ומצ'יינג' בטענות סרק, והעבירן לנאשם המרכזי ולבני משפחתו לטובת רכישת הדירות; קבלת דבר במרמה ושימוש במסמכים מזויפים, לרבות תלושי שכר פיקטיביים, שהוצגו לבנקים לצורך קבלת משכנתאות במרמה; וכן עבירות מס והתחמקות מתשלום מס רכישה, על ידי רישום כוזב של הדירות על שם בני משפחה אחרים.

 

עם השלמת רכישת חלק מהדירות, פעל הנאשם להשכרת חלק מהדירות לאחרים וקבלת דמי השכירות לכיסו.

 

החקירה נוהלה על ידי ימ"ר מרכז. יחד עם כתב האישום, הגישה פרקליטות מחוז מרכז לבית המשפט המחוזי בקשה לחלט את הדירות שהושגו במרמה וכספים בסך של מיליוני שקלים.

תגובות

מומלצים