מנכ”ל משרד הפנים רונן פרץ עוזב
עו”ד פרץ מונה לתפקידו במהלך חודש ינואר 2023, לאחר שביצע תפקידים רבים בשירות הציבורי, והוביל את משרד הפנים בתקופה מורכבת שהתאפיינה באתגרים ביטחוניים חסרי תקדים שעמדו בפני מדינת ישראל, מלחמת חרבות ברזל ומבצע עם כלביא. רונן פרץ הודיע לשר הפנים משה ארבל על סיום כהונתו.
בתקופה זו הוביל לפרסום שורת הקלות רגולטוריות לרשויות המקומיות, במטרה לאפשר גמישות ניהולית ותקציבית במצבי חירום. רונן פעל לאורך כהונתו לחיזוק הקשר הישיר עם הרשויות המקומיות ומחוזות המשרד, וכן הוביל את ניהול הבחירות לרשויות המקומיות שהתפרסו על פני מספר סבבים בעקבות מצב החירום, תוך מציאת פתרונות ייחודיים שאפשרו לכלל האזרחים לממש את זכות ההצבעה גם בתנאי החירום.
במהלך כהונתו הוביל מהלכים מערכתיים לחיזוק השלטון המקומי, ובהם: שינוי ועדכון המבנה הארגוני של משרד הפנים, בהפיכת המינהל לפיתוח למינהל פיתוח כלכלי והקמת יחידות חדשות בתחום וכן הקמת אגף מחקר ואסטרטגיה. בנוסף, פעל לקדם את פיתוחן הכלכלי של הרשויות המקומיות, תוך חיזוק עצמאותן התקציבית, קידום השקיפות, הרגולציה ומינהל תקין, ולבצע טיוב וביזור הסמכויות לשלטון המקומי.
בנוסף, חיזק פרץ את שיתוף הפעולה בין השלטון המרכזי לרשויות המקומיות, תוך יצירת ערוץ ישיר, שוטף ובלתי אמצעי מול הרשויות ומחוזות המשרד.
שר הפנים, ח”כ משה ארבל, מסר: "אני מודה לעו”ד רונן פרץ על פועלו הרב, תרומתו המשמעותית ועשייתו המקצועית לטובת משרד הפנים ולחיזוק השלטון המקומי, במיוחד בתקופות החירום המורכבות שידעה מדינת ישראל. אני מאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו המקצועית."
מנכ"ל משרד הפנים רונן פרץ הוסיף: “אני מבקש להודות ליו”ר תנועת ש”ס, הרב אריה דרעי, אשר מינה אותי לתפקיד בעת כהונתו כשר הפנים, ולשר הפנים משה ארבל על האמון והתמיכה. הייתה לי הזכות להוביל את המשרד, בתקופות חירום מאתגרות במהלכם פעלתי לחזק את יציבותו של השלטון המקומי. אני יוצא לדרך חדשה בלב שלם ובאמונה שהמשרד ימשיך להתמודד בהצלחה עם האתגרים שלפניו.”
את עו”ד רונן פרץ תחליף כממלאת מקום, ממונת מחוז מרכז במשרד הפנים, הגב’ ענת חנה לנקסנר.

















