עו"ד כמאל: "בג"צ בסוף ידיח את בן גביר"
האם היועצת המשפטית לממשלה יכולה לדרוש פיטורי שר בממשלה?, עו"ד כמאל זכי כמאל על ההליך שהגישה היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה להדיח את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כשר בממשלת ישראל, עו"ד כמאל:"השאלה היא עצמאות המשטרה והיותה אי פוליטית".
ראיון עם עו"ד כמאל זכי כמאל סביב מה שמנסה לקדם היועמ"שית, שפונה לעליון להדיח שר בישראל, "במדינה דמוקרטית המשטרה צריכה להיות מעל לפוליטיקה, אדם שנעצר ונחקר צריך לדעת ששיקולי המשטרה אינם פוליטיים של איש זה או אחר, הבעיה של השר בן גביר לפי מה שטוענת היועמ"שית, שהוא מנצל את תפקידו ע"מ לפגוע בעצמאות המשטרה ועושה זאת תוך הפרת החלטות שיפוטיות, והתחייבויות שלו שנעשו מול בית המשפט".
עו"ד כמאל: "בעתירתה היועמ"שית מייחסת לשר בן גביר מעשים חמורים שתכליתם לפגוע במשטרה ובעצמאותה, תפקידו של השר להתוות מדיניות ולעסוק במינויים במשטרה, הוא לא יכול להורות על חקירה או על מעצר כזה או אחר, זה לא בסמכותו, אם השר משתמש בסמכותו לאלץ את המשטרה לעשות מעשים בשל שיקולים פוליטיים או אישיים, זה אינו חוקי".
עו"ד כמאל: "הסמכות להדיח את השר בן גביר היא של ראש הממשלה, אני אומר שהיועמ"שית צריכה להורות על חקירה משטרתית עצמית למה שהשר בן גביר עושה, עבירות של הפרת אמונים והסתה לגזענות, השר בן גביר אומר על שני שופטים ערבים שהם אויבים מבית, בעניין הזה בית המשפט העליון הוא עם הגב לקיר ואין לו הרבה מה לעשות, אני חושב שבג"צ בסוף ידיח את בן גביר והוא יעשה את זה לפני הבחירות".
עו"ד כמאל מתייחס לעמדת השר בן גביר בנושא אכיפת עבירות הבניה בכפר הדרוזי, "אני חושב שבזכות ראש הממשלה לא בוצעה אכיפה בכפר הדרוזי מאחר ובן גביר צידד דווקא בעמדה ההפוכה שכן לבצע אכיפה", עו"ד כמאל מתייחס להתמקדות השר בן גביר באכיפה בנגב.
בסרטון מופיעים מספר תמונות שצולמו ע"י דוברות משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר וכב"ה.


















