עו"ד פאדי חלבי:"הגיע הזמן לעבור מייצוג להשפעה"

במקום השני ברשימת תנועת "ברית אחים" הדרוזית עו"ד פאדי חלבי, שמגביר בימים אלה את פעילותו בשטח ופועל לגיוס תמיכה וקולות לקראת הבחירות, פאדי:"אני נמצא במסלול הטבעי שלי, יש לי מלא ניסיון מתוך השלטון המקומי, על מנת לפתור בעיות רציניות, צריך להיות בין מקבלי ההחלטות בכנסת ישראל".

09.08.2026 מאת: חסין חלבי

"מצב התנועה והתמיכה מרגשים אותי מכל הלב, המסר שלי לתושבי דאלית אל כרמל הוא אחדות. כולנו בני היישוב, כולנו משפחה אחת, ואני מצפה, כבן דאלית אל-כרמל, שכולם יתמכו בי".

 

אחת השאלות המרכזיות לקראת הבחירות היא מידת התמיכה שתצליח תנועת "ברית אחים" לקבל בדאלית אל כרמל, ובפרט התמיכה בפאדי עצמו. למרות האתגר, פאדי מביע אופטימיות ומדגיש את החשיבות שהוא מייחס לאחדות המקומית, "מבקש לרתום את תושבי היישוב לתמיכה בתנועת ברית אחים ולהציב את הסוגיות העומדות בפני החברה הדרוזית על סדר היום הלאומי".

 

עו"ד פאדי משנה לראש מועצת דאלית אל כרמל, רפיק חלבי, בא מתוך ניסיון שצבר בשלטון המקומי הדבר מעניק לו היכרות עמוקה עם האתגרים והבעיות שעמם מתמודדים היישובים הדרוזיים.

 

פאדי: "כדי להתמודד עם סוגיות כמו תכנון ובנייה, המצב הכלכלי והאתגרים המוניציפליים, נדרש ייצוג פוליטי שיוכל להשפיע ישירות על תהליכי קבלת ההחלטות בכנסת ובוועדותיה".

 

"העשייה והאהבה לתת לעדה הדרוזית הן משהו שטבוע בלבי כבר הרבה זמן. אני נמצא זמן רב בשלטון המקומי, וברצוני להביא את הידע והיכולת שלי לטובת הכפרים הדרוזיים".

 

"בשיתוף פעולה ניתן להשיג יותר", פאדי מתייחס גם לשותפות עם וג'די סרחאן, ומדגיש את החשיבות שהוא רואה בעבודה משותפת בתוך התנועה.

 

"אני מכיר את וג'די הרבה שנים, אנחנו חברים טובים. אני יחד איתו, וכל אחד מביא לתנועה משהו אחר, שבסופו של דבר משרת את המטרה שהצבנו. בשיתוף פעולה ניתן להשיג יותר. אנחנו יודעים לעשות את זה נכון, ובסופו של דבר זה יביא תוצאות טובות".

 

באשר למצע התנועה, עו"ד פאדי מבקש להדגיש כי "ברית אחים" אינה מסתפקת בסיסמאות, אלא מבקשת להציג פתרונות מעשיים לסוגיות המרכזיות המעסיקות את החברה הדרוזית.

 

"המצע שלנו בתנועה מאוד ברור. אנחנו לא באים למכור סיסמאות. כל מי שמכיר את חזון התנועה מגלה שאנחנו מצביעים על הבעיות ועל הפתרונות שבאמצעותם אנחנו רוצים לחולל שינוי, במיוחד בתחום התכנון והבנייה ובמצב הכלכלי בכפרים הדרוזיים".

 

 

פאדי מציין כי לנבחרי ציבור הפועלים במסגרת רשימות אחרות קיימות מגבלות פוליטיות בכל הנוגע ליכולת להשפיע על סדר היום הדרוזי. "אני לא בא לדבר על נבחרי ציבור, כי הם באים מתוך תנועות ויש להם התחייבויות, ולכן הם לא יכולים להשפיע לטובת הכפר הדרוזי מתוך הרשימות שלהם. אנחנו כן יכולים לדבר ולהשפיע מבפנים, לטובת הקולות הדרוזיים. הגיע הזמן לעבור מייצוג להשפעה".

 

עו"ד פאדי חלבי פונה לכלל בני העדה הדרוזית ומציג את המסר המרכזי של הקמפיין שלו: אחדות פוליטית והגדלת כוח ההשפעה. "המסר שלי לכל בני העדה הדרוזית הוא שהגיע הזמן לעבור מייצוג להשפעה. לכן, הדרך הכי נכונה היא שכל העדה הדרוזית תתאחד סביב רשימת ברית אחים. אני מאמין שלא צריך לחכות לרגע, אנחנו צריכים ליצור אותו".

 

בתוך כך, תנועת "ברית אחים" צפויה לקיים כנס פעילים הפתוח לציבור, שבו יוצג חזון התנועה ועמדותיה בסוגיות המרכזיות העומדות על סדר היום של החברה הדרוזית. הכנס יתקיים ב-26 באוגוסט 2026 בגני אל בוסתאן בדאלית אל כרמל.

פורטל הכרמל

תגובות

11. אחמד עלי לפני 4 שעות
הגבול הוא השמיים אתה פאדי בן לנו מכבדים אותך
10. נבחר מהמועצה לפני 5 שעות
לפאדי חברי בהצלחה מכל הלב
9. מהגליל לפני 5 שעות
אנחנו חזקים והציבור הדרוזי יתן לנו את האימון
8. ישראלי לפני 6 שעות
פוליטיקה זולה
7. דלאוי חור לפני 6 שעות
פאדי כל מילה סלע כל הכבוד
6. תושבת דליה לא חלבית לפני 6 שעות
האיחוד הוא כוח וזו פעם ראשונה שאני מבינה מה המשמעות
5. צעיר מדליה לפני 7 שעות
אני רואה בתנועה שלכם עורך דין פאדי פנים חשובות לעדה שלנו
4. בחורה שאוהבת פוליטיקה לפני 7 שעות
מקום מרכזי בפוליטיקה הישראלית
3. מהכרמל עספיא לפני 7 שעות
לדעתי יש נבחרת טובה לברית אחים
2. חלבי לפני 7 שעות
מאחל לך בהצלחה פאדי אתה יכול
1. עמיד לפני 9 שעות
ברכות

מומלצים