תיעוד מהבנק אליו נלקחה הקורבן באיומים
או שאני מפוצץ לך את הפנים או שאתה מביא לנו 20 אלף ש"ח, חטף מארגנת מסיבת טבע אל כספומט וגרם לה להוציא אלפי שקלים מחשבונה. בתום חקירה של שוטרי המחוז הצפוני כתב אישום הוגש נגד תושב הצפון בגין גביית דמי חסות ממארגני מסיבות טבע לא חוקיות בצפון.
תיעוד מהבנק אליו נלקחה הקורבן באיומים
במשטרת ישראל התקבל דיווח בראשית חודש מאי מאדם שארגן מסיבת טבע באזור הגלבוע ונדרש לשלם סכום של חמשת אלפים ש"ח על קיום המסיבה בעבור "שירותי שמירה מעבריינים" מבלי שאף אדם מטעם גובה התשלום נכח במקום לאורך המסיבה.
לדברי הקורבן לאחר שקיבל את דרישת התשלום, הגיע שליח אל מקום המסיבה שם גבה מהקורבן סכום של 5000 ש"ח עבור "שירותי השמירה" וסכום של 300 שקלים בעבור שירותי השליחות.
מיד עם קבלת התלונה נפתחה חקירה במסגרתה נעצר על ידי שוטרי המחוז הצפוני תושב אכסאל בן 35 החשוד בסחיטה וכן השליח אשר אויים על ידי החשוד שלא ישתף פעולה עם המשטרה.
לאחר שיצאה הודעה לתקשורת בדבר מעצר החשוד, הגיעה אל משטרת ישראל צעירה נוספת שסיפרה לחוקרים כי עברה אירוע דומה של סחיטה לאחר שארגנה עם בן זוגה מסיבת טבע באזור הגלבוע.
מחומר החקירה עלה כי במקרה זה הגיע הנאשם אל המקום, דרש סכום של 20 אלף ש"ח תוך שהוא אומר לאחד הנוכחים במקום "או שאני מפוצץ לך את הפנים או שאתה מביא לנו 20 אלף ש"ח". לאחר שהנאשם קיבל לידיו 5000 ש"ח במזומן, הוא לקח מהקורבן שעון רולקס יוקרתי שהיה על ידו ודרש ממנו להעביר סכום כסף נוסף. לאחר שבדק הנאשם וראה כי יש כסף בחשבונה של בת הזוג, לקח אותה באיומים לסניף הבנק בעפולה וגרם לה להוציא בשבילו סכום נוסף של 5000 ש"ח.
הבוקר, עם סיום שלב החקירה, הגישה פרקליטות מחוז צפון כתב אישום באמצעות עו"ד יובל קליקה לבית משפט המחוזי בנוף הגליל- נצרת בעבירות של חטיפה לשם סחיטה, סחיטה באיומים וסחיטה בכוח.
משטרת ישראל פועלת בנחישות במאבק בפשיעה כל העת, תוך מתן דגש על עבירות הסחיטה באיומים וכנגד כנופיות וארגוני הפשיעה בכל הכלים העומדים לרשותה, למען שמירה על ביטחון הציבור ומיצוי הדין עם העבריינים.
















