בישראל כ 125,000 אנשים עם עיוורון או לקויות ראייה

יום הראייה העולמי יצוין היום בצל הפגיעה הקשה של הקורונה כ125,000 איש בישראל הסובלים מלקויות ראייה חמורות. במדינת ישראל כ24 אלף אנשים בעלי תעודת עיוור ועוד כ 100 אלף אנשים הסובלים מלקויות ראייה משמעותיות שלא ניתנות לפתרון על ידי משקפים או עדשות מגע.

14.10.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בישראל כ 125,000 אנשים עם עיוורון או לקויות ראייה

 

במרכז מגדל-אור- עמותת יעדים לצפון, מיסודה של קרן רש"י, מזהירים כי השלכות הקורונה על אוכלוסייה זו חמורות במיוחד.

"הקורונה גרמה לשינויים משמעותיים בחיי כולנו אך במקרה של אנשים עם לקויות ראייה האתגרים התעצמו מאד  אנשים עם לקויות ראייה כבר רכשו פעמים רבות, בעבודה קשה, בנחישות ובעזרת אנשי מקצוע, מיומנויות שונות המסייעות להם בשגרת היום. כעת, הקורונה טרפה את הקלפים.

ההנחיות החדשות והמגבלות השונות אינן תואמות פעמים רבות את מציאות חייהם. אדם עם לקות ראייה שזקוק לסיוע בהתניידות לא יכול באמת לשמור על מרחק של שני מטר מהאדם שלידו, בנוסף, שירותים בסיסיים עברו למתכונת אונליין שאינה מונגשת לאנשים עם לקויות ראייה, כמו הזמנת משלוח מהסופר או קבלת שירותים רפואיים", מסביר עודד בשן, מנכ"ל מגדל-אור.

במרכז מגדל אור קוראים לציבור להתגייס ולסייע לאנשים עם לקויות הראייה, לא רק בתמיכה פיזית אלא בקידום הנגישות עבורם. "אנו יכולים להנגיש את הסביבה שלנו, להתאים את אתר ההזמנות של העסק שברשותנו, את מערכות המידע במקומות העבודה, את אתרי קופות החולים, את מערכות הלמידה בבתי הספר והאוניברסיטאות. כדי שגם במרחבים האלה אנשים עם לקות ראייה יוכלו להיות פעילים בצורה מלאה.

לא פחות חשוב מכך,  בכוחנו גם לסייע באתגר הבדידות, המקצין עוד יותר בקרב אנשים עם עיוורון או קלות ראייה אנו יכולים להתעניין, להרים טלפון ולהתעניין בשלום השכן עם הלקות, להציע עזרה בחיבור לגופים מקצועיים שיכולים לסייע.

"גם תפקידם של המעסיקים קריטי אל תבחרו בפתרון הקל של לפלוט בראש ובראשונה את האנשים אשר זקוקים להתאמות גדולות ויקרות יותר כמו אנשים עם לקות ראייה,  אלא מצאו פתרונות ( ויש כאלה למכביר כולל מימון ההתאמות) כדי שאנשים יוכלו להמשיך לעבוד, להיות אפקטיביים ולהרגיש נחוצים".

 

תגובות

מומלצים