" אאמין באדם וברוחו רוח עז "

פרויקט מעורבות בקהילה שמוביל רס"ב רועי כהן משק מג"ב במועצה האזורית מגידו יחד עם תלמידי כיתה י' 2, מתיכון אזורי מגידו, והאמן אמיר לייבמן, ציירו על קיר מלר"ת מדעי הרוח בתיכון המילים , שחקי שחקי, שיר שכתב המשורר שאול טשרניחובסקי.

25.05.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
" אאמין באדם וברוחו רוח עז "

 

מעורבות חברתית בקרב תלמידים זה אחד הפרויקטים החשובים להשרשת חינוך עזרה והבנת האחר בקרב תלמידים ובני נוער ובעיקר הכרה והתחשבות בסביבה הקרובה.

המחנך טל עופר מתיכון אזורי מגידו הוביל יחד עם שוטר מג"ב רס"פ רועי כהן ותלמידי כיתה י'-2 צירו על קיר בכניסה לבית הספר צבעים זוהרים וכהים בולטים של ערפל חום ואופק של שחקים.

התלמידים המעורבים בפרויקט ביצעו את עבודתם בצורה מאוד מקצועית בהדרכת האמן אמיר והמחנך טל כאשר הבעבודה מתבצעת משק המועצה במשטרה רועי כהן צמוד ומפקח על העבודה והשלמתה.

בכניסה לבית ספר ומל"ת מדעי הרווח המשפט של שחקי שחקי, השיר שכתב המשורר שאול טשרניחובסקי אאמין באדם וברוחו רוח עז.

בשיר שמונה בתים בני ארבע שורות כל אחד.

השורה הרביעית בכל בית מתחרזת עם השורה השנייה בו.

ההטעמה בשיר היא מלעילית, לפי ההברה האשכנזית. למשל, בשורה הראשונה, "שחקי, שחקי על החלומות" מוטעמות ההברות "שח" במילה "שחקי" ו"לו" במילה "חלומות".

השיר

בית ראשון: פתיחה.
שלושה בתים: תקווה ליחיד.
שלושה בתים: תקווה לציבור.
בית אחרון: סיום.
השיר מבטא תקווה אוטופית ("שַׂחֲקִי, שַׂחֲקִי עַל הַחֲלוֹמוֹת, זוּ אֲנִי הַחוֹלֵם שָֹח"), ורעיונות כהומניזם ("כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז"), סוציאליזם ("לֹא בָּרָעָב יָמוּת עֹבֵד, דְּרוֹר – לַנֶּפֶשׁ, פַּת – לַדָּל"), אחוות עמים ("יִשְּׂאוּ שָׁלוֹם אָז וּבְרָכָה לְאֹם מִלְּאֹם") וציונות ("יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר").

הועלו מספר הצעות להפוך את השיר להמנון מדינת ישראל, לצדה או במקומה של "התקווה", מאת חברי הכנסת מוחמד ברכה[2] ואברהם בורג.[3] שכן השיר הוא בעל מסר אוניברסלי ולכן הוא עדיף בעיניהם מ"התקווה" בעלת הצביון היהודי המובהק. השיר משמש היום כהמנון רשמי של "הנוער העובד והלומד", של תנועת "המחנות העולים" ושל תנועת "השומר הצעיר". השיר שולב בסידור התפילה של היהדות הרפורמית בישראל, תפילת האדם, שיצא לאור בשנת 2021.

שורה מהשיר משמשת כחלק מעיצוב שטר של 50 שקל חדש, שנכנס למחזור בספטמבר 2016 ונושא את דמותו של טשרניחובסקי - "כי עוד אאמין גם באדם, גם ברוחו, רוח עז".

 

תמונות בסרטון

 

 

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים