עירית מערכות מזון - תכנון מטבחים מוסדיים
תכנון מטבח מוסדי, בין אם מדובר בחדר אוכל של קיבוץ או במטבח של מסעדת יוקרה, דורש מומחיות גבוהה וניסיון. עירית מערכות מזון היא חברה המתמחה בתכנון מטבחים מוסדיים יעילים ומעוצבים, החל משלבי התכנון הראשוניים ועד לייעוץ בהרכבת התפריט
PIXABAY
מטבח מוסדי הוא לא כמו המטבח הביתי: אמנם שניהם ממלאים צורך דומה של הכנת מזון, אבל בעוד שהמטבח הביתי נועד לשרת בשלן אחד או שניים בעודם מכינים כמות קטנה של מזון, מטבחים מוסדיים צריכים להכיל צוות הסעדה שלם שמכין ארוחות לעשרות ואף מאות סועדים.
מסיבה זאת, תכנון מטבחים מוסדיים הוא לא דבר שכדאי להתייחס אליו בקלות ראש: זוהי עבודה למקצוענים.
מהן הדרישות ממטבח מוסדי?
מטבח מוסדי הוא שם כולל לסוגים שונים של מטבחים שנועדו להכנת מזון עבור כמות גדולה של אנשים, בין אם מדובר במוסד ממשלתי כמו בית חולים, מטבח של קיבוץ או עסק כמו מסעדה או מתחם קייטרינג.
לכל אחד מהמקומות האלה יש צרכים שונים מבחינת סוג המזון שמכינים בהם, מספר העובדים ומספר הסועדים שהמטבח נועד להאכיל.
עם זאת, בניגוד למטבח הפרטי שבו כל אחד בוחר אין נוח לו להתנהל, מטבחים מוסדיים חייבים לעמוד בתקנות של משרד הבריאות כדי לפעול: הם צריכים לאפשר רמה גבוהה של היגיינה, לצד יעילות גבוהה ושמירה על בטיחות העובדים.
כדי לתכנן מטבח מוסדי יעיל, חשוב לעבוד עם חברת תכנון מטבחים מקצועית שיודעת כיצד לעמוד בכל הקריטריונים האלה בצורה האופטימלית.
מה התהליך של תכנון מטבח מוסדי?
בין אם מדובר בתהליך של תכנון מטבח למסעדה או תכנון חדר אוכל במשרד ממשלתי תכנון מטבח מוסדי מתחיל במיפוי של החלל והבנה של הצרכים של המטבח. דרישות אלו מהוות את הבסיס להכנת הקונספט וכתיבת התוכנית הראשונית של המטבח.
לאחר מכן מתבצעות תוכניות הכנה של חלוקת השטחים ומיקום הציוד, ומופקים מסמכים הכוללים את כמויות הציוד הדרושות עבור המטבח. בשלב מתקדם יותר של התהליך עובדים על קבלת האישורים הדרושים ממשרד הבריאות. שלב נוסף בדרך הוא העיצוב של המטבח ושל חללי ההגשה והישיבה, לצד ייעוץ קולינרי וסיוע בהרכבת התפריט.
תכנון מטבח מוסדי הוא כמובן פרויקט שבצדו עלויות גבוהות, ולכן חשוב לבצע אומדן של העלויות בשלבים שונים של התהליך כדי להבין איך להיצמד לתקציב שברשותכם בלי להתפשר על האיכות של המטבח ועל הצרכים שלכם. ארגון וכתיבת התקציב יכלול סעיפים המתייחסים לציוד ייצור וקירור, ריהוט, וציוד קבוע במבנה.
עירית מערכות מזון - מעל 20 שנות ניסיון בעיצוב מטבחים
עירית מערכות מזון היא חברה המתמחה בתכנון מטבחים מוסדיים החל משלב התכנון ועד לעיצוב חללי הישיבה ולכתיבת התפריט.
החברה מעניקה ייעוץ וליווי צמוד לאורך כל שלבי הקמת המטבח המוסדי, תוך שמירה על יחס אישי ושירות ברמה הגבוהה ביותר. לחברה ניסיון עשיר בעיצוב מטבחים מוסדיים, תכנון מטבחים מעוצבים לעסקים, תכנון מטבחי מסעדות ועוד.
בקרו באתר: עירית תכנון מערכות מזון

















