סבלו של רביע ביראני סבלם של כל השכנים

דליפת ביוב לחצר ולשכנים מביתו של רביע ביראני. כל המפגשים עם כרמל שמס ובכירי המועצה הועילו בדיבורים ולא מעבר. המועצה החליטה להגיב.

24.04.2013 מאת: פורטל הכרמל והצפון
סבלו של רביע ביראני סבלם של כל השכנים

תגובת מועצת דאלית אל כרמל לכתבה הגיעה אחרי 16 שעות מרגע הפרסום. יש לציין שקודם לפרסום פנינו למועצה וביקשנו תגובה והם בחרו להגיב שהם יגיבו לכתה אחרי הפרסום. 

אחרי הפרסום הם מצאו לנכון להגיב: "בעית דליפת הביוב וזיהום הסביבה מביתו של מר רביע ביראני הינה באחריותו ואין המועצה המקומית קשורה לכך ועליו לטפל בזאת מידיית. ידוע לנו שמר רביע ביראני אכן קיבל בעבר שרות מקבלן הביופית המקומית והיום הוא נמצא בסכסוך אישי עם הקבלן  שסיבותיו אינם ידועות לנו והמועצה המקומית אינה קשורה לכך".

בנושא איכות הסביבה וזיהום, סוגיית חוק עזר מבוטלת לשתי המועצות בכרמל, ישנו אדם שעובד מטעם היחידה הסביבתית שמקבל שכר ובפועל לא מופעל כלל לטפל במקרים האלה.

היום המועצה המקומית יכולה להטיל על רביע ביראני קנס כספי ובמקביל לשלוח ביופית לשאוב את בור הספיגה.

רביע ביראני מתגורר בשכונת חלת עלי, מזה מספר חודשים הסתכסך עם בעל הביופית בשל מחלוקת ביניהם ומאז תקוע ללא פתרון עם הדליפה לכביש ולבתי השכנים.

כל נסיונותיו של רביע לגייס ביופית מחוץ לכרמל עלו בתוהו והמחיר מאוד גבוה מה שהביא את רביע להפגש עם ראש המועצה כרמל נסר אלדין בלשכתו ומאז למרות הבטחותיו לרביע לא נעשה כלום.

רביע ביראני

חברי המועצה גם הם התערבו בסוגייה, הכל בגדר הבטחות ובפועל אין שום פתרון מעשי בשטח לעצור את המפגע הסביבתי בשכונה.

פנינו בשאילתה למועצת דליה בנושא ותגובתם היתה מאוד מפתיעה "רק אחרי הפרסום נעביר את תגובתנו ונתיחס לנאמר".

בדאלית אל כרמל ועוספיה מופעלת ביופית אחת בלבד לטפל במאות בתים שעוד לא מחוברים למערכת הביוב. שני שליש מהעבודה באה מהמועצות המקומיות בדליה ועוספיה, בגלל חוב המועצות לביופית ,יש מצב של אדישות, מה שהמועצה לא יכולה לכפות על בעל הביופית לבצע עבודות יזומות.

המצב בכפרים בכרמל ובמיוחד בשכונות בהם אין מערכת ביוב נמצא במצוקה מאוד קשה ובעיקר מורגשת התמרמרות מתפקוד המועצה הקיימת.

כל תושב שדורש את הזכות שלו באופן מידי השלטון הקיים יאשים אותו בהתעסקות פוליטית, הם לא רואים את טובת הכפר, הם מתעסקים ומשקיעים את כל המשאבים שלהם בפוליטיקה.

לדברים שאמר לנו רביע בסרטון

 

{YouTubeVideo id=DO95RlwqWYc}

http://www.youtube.com/watch?v=DO95RlwqWYc

תגובות

15. סמיר לפני 13 שנים
בוקר טוב דליה
14. רידאן ואחסאן לפני 13 שנים
דאליה
13. אדון בולשיט לפני 13 שנים
מדאליה
12. דאלית אל כרמל לפני 13 שנים
תושב שאוהב אותך
11. מישהו לפני 13 שנים
בולשיט
10. רביע לפני 13 שנים
ידידי רביע
9. תושב לפני 13 שנים
מתי יהי סוף לבעיות?
8. אזרחית דליה לפני 13 שנים
מופתעת מאוד
7. .... לפני 13 שנים
צודק 100%
6. גוסון לפני 13 שנים
בושה
5. תושב לפני 13 שנים
כרמל הביתה
4. תושבת לפני 13 שנים
בושה וחרפה שמצב כזה קיים
3. עספאוי לפני 13 שנים
זה גם אצלנו אותו הדבר
2. תושב השכונה לפני 13 שנים
לרביע לבי איתך
1. בכיר לפני 13 שנים
כרמל יודע להתבכיין

מומלצים