מכל הלב

כנס ארצי ענק בנושא הלב תחת הכותרת: קרדיולוגיה עבר הווה עתיד, נערך השבוע בבית החולים כרמל, לכנס שנערך רק פעם בשנה הגיעו כ 200 רופאים וצוות סיעודי המתמחה בנושא הלב מכל המרכזים הרפואיים המובילים בארץ.

25.03.2010 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מכל הלב

מחלות הלב הם עדיין הגורם העיקרי והראשון בנושא תמותה בעולם ציין פרופ' בזיל לואיס מנהל המערך הקרדיולוגי של בית החולים כרמל, הכנס הזה מרכז את כל מומחי הלב בארץ ומעביר את התורות החדשות והתפיסות המודרניות ביותר בנושא הקרדיולוגיה היום בעולם.

את הכנס פתחו בברכות ד"ר חן שפירא מנהלת בית החולים, חיה פקר מנהלת הסיעוד, ופרופ' משה פליגלמן שהודו לכל המשתתפים שהגיעו מרחבי הארץ ליום החשוב.

במהלך היום שמעו הבאים את ההרצאות והדיווחים החדשניים ביותר בנושא רפואת הלב היום בעולם.

ד"ר רונן רובינשטיין הציג את היישומים הקליניים של טכנולוגיית הCT במחלות לב, ד"ר חורחה שלימאסר הציג את המרפאה הוירטואלית השולטת מרחוק באמצעות האינטרנט על קוצבים החשמליים המושתלים בליבו של החולה.

ד"ר רונן יפה מצנתר בכיר במחלקה הסביר על הדרכה קבוצתית של מטופלים ובני משפחתם לאחר אוטם בשריר הלב, האח מחמוד אל מועטי הרחיב על הגישות החדשות בטיפול בכאבים בחזה במיון הכללי ועוד הרצאות נוספות ומרתקות.

את היום המורכב הפיקו בהצלחה ותכננו תמי כהן האחות האחראית של המחלקה הקרדיולוגית ושושי קליין מפקחת חטיבת הטיפולים הנמרצים בכרמל.

תגובות

מומלצים