שביתת המשפחתונים בגין סירוב משרד הכלכלה לשפר את שכרן של 3,400 המטפלות

שביתה ליום אחד במשפחתונים גם בדליה ועוספיה, 3,400 מטפלות המשפחתונים המאוגדות בארגון כוח לעובדים הפגינו מול משרד הכלכלה בי-ם ודרשו תוספת שכר, המטפלות מוחות על שאינן נחשבות שכירות ואינן זוכות לתנאים סוציאליים.

09.02.2015 מאת: פורטל הכרמל והצפון
שביתת המשפחתונים בגין סירוב משרד הכלכלה לשפר את שכרן של 3,400 המטפלות

מטפלות המשפחתונים השביתו את המשפחתונים ליום אחד, במחאה על סירוב משרד הכלכלה לשפר את שכרן. 3,400 המטפלות, המאוגדות בארגון כוח לעובדים, דורשות לקבל פיצוי מלא על מבצע צוק איתן למטפלות בדרום ולהסדיר את התשלום שהן מקבלות מהמשרד. לטענת המטפלות, התשלום מגיע לעיתים באיחור.

לדברי רחל אברהם, ממובילות מאבק המטפלות, רק חלק מהמטפלות מאיזור הדרום קיבלו פיצוי, וגם זה היה בהיקף של עד 70% בלבד.

המשפחתונים שתחת פיקוח משרד הכלכלה הן בבעלות פרטית ומיועדים לילדים עד גיל 3. בפועל, שכר הלימוד ומספר הילדים בהם נקבע על ידי המשרד והמטפלות נחשבות לעצמאיות ולא עובדות מדינה או הרשות המקומית כמו גננות. במשפחתונים אלו נמצאים כ-15 אלף ילדים, ולדברי אנשי כוח לעובדים כשני שליש מהמטפלות הן חרדיות או ערביות.

המטפלות

"משרד הכלכלה מנהל מדיניות מפלה כלפי המשפחתונים", טוענת נטלי מוקואס, רכזת המשפחתונים בכוח לעובדים: "בעוד שמשכורת מטפלות מעונות היום עלתה השנה ב-700 שקל, שכר המטפלות במשפחתונים לא עודכן שלוש שנים". לדבריה, בשנתיים שבהן כיהן בתפקיד שר הכלכלה נפתלי בנט הוא מיען להיפגש עם העובדות.

ממשרד הכלכלה נמסר כי "התשלום עבור שהות הילדים במסגרות אלה מתקבל משני גורמים, ההורים והמדינה. החלק המסובסד על ידי המדינה מועבר באמצעות הרשויות המקומיות ונותני שירות שנבחרו במכרז ולא על ידי המדינה. עם זאת, כל טענה על עיכוב בשכר הינה חמורה ותיבדק על ידי המשרד, ככל שיעודכן בכך. באשר לעיכוב בהעברת התשלום עבור תקופת מבצע צוק איתן, הנושא אכן התעכב מסיבות שונות, אך עד סוף השבוע יועברו ההפרשים לרשויות ולמפעילים". 

הילדים בדליה

תגובות

מומלצים