סגנית השגרירה סאוסן חסון לא עוצרת ונרתמת למען הפליטים

ס. שגרירת ישראל ביוון סאוסן חסון עושה עבודת קודש והפעם יזמה תרומת ציוד רפואי לאי כיוס שבו שוהים כאלפיים פליטים, כך תקציב השגרירות לחגיגות יום העצמאות עבר לטובת המיזם.

29.06.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
סגנית השגרירה סאוסן חסון לא עוצרת ונרתמת למען הפליטים

סאוסן חסון הדרוזית הראשונה בשירות החוץ הישראלי, שמכהנת בתפקיד ס. שגרירות ישראל ביוון, לא עוצרת בפעילות למען הקהילה, סאוסן יצאה ביוזמה מבורכת למען היוונים שסייעו לכמיליון וחצי פליטים שעברו דרך יוון למדינות באירופה ונתנו מחסה לאלפי פליטים ולפליטים שנמצאים באי כיוס, כ-2,000 פליטים מסוריה, עיראק ואפגניסטאן.

סאוסן יזמה לתת תרומה לרכישת ציוד רפואי מציל חיים לבית החולים הציבורי באי כיוס בים האגאי ולמרכז הרפואי בדרום האי, בהם מטופלים  תושבי האי והפליטים.

המטרה של השגרירות הישראלית ביוון, היא לסייע ליוונים תושבי האי שמתמודדים עם זרם גדול של פליטים בצל המשבר הכלכלי במדינה.

לראיון שערכנו עם סגנית השגרירה סאוסן חסון

ס. השגרירה סאוסן חסון "להיות בחורה זה יתרון ולא מכשול"

להכיר את האישה הדרוזית שממלאת תפקידים בכירים במשרד החוץ עו"ד סאוסן חסון בת 37 סגנית ומ"מ השגרירה באתונה יוון, סאוסן לא מאמינה במרד אלא בהבנה והידברות.

שיחה אישית עם סאוסן נטור חסון שמפנה את זמנה לראיון מיוחד לפורטל הכרמל, בו אנו נוגעים בהצלחה ובהעצמה הנשית הדרוזית, סאוסן נחושה מבינה ויודעת הכל ומשיבה לכל שאלה, סאוסן נשואה לרני ואימא לשני בנים ענאן ואדם.

על השליחות שלה במשרד החוץ והעיסוקים שקדמו לתפקיד, סאוסן: "העבודה הדיפלומטית במשרד החוץ הינה קריירה שניה שלי, נכנסתי למשרד דרך קורס צוערים, הייתי בת 30 כאשר הצטרפתי לקורס צוערי משרד החוץ, זו דרך המלך להיכנס למשרד החוץ. בשנים האחרונות יש עלייה בגילאי הדיפלומטים המצטרפים למשרד. עסקתי בתחום המשפטים עשר שנים ויש לי תואר שני בהצטיינות במשפטים מאונ' חיפה, עסקתי בדיני נזיקין ודיני ביטוח, כמו כן עבדתי במשרד עורכי דין שהתמחה בדיני משפחה והופעתי רבות בבתי משפט ובתי דין. אחר כך הצטרפתי למשרד התמ"ת בתור תובעת בתחום דיני עבודה, עיקר העבודה היתה הגשת כתבי אישום והטלת קנסות נגד מעסיקים שהפרו את חוקי העבודה ופגעו בזכויות עובדיהם. מדובר בתהליך הסדרה פלילי של שוק העבודה".

סאוסן: "מהלך החיים הוא כזה שאדם לומד כל חייו, ככל שאתה פתוח ללמוד ולהכיל יותר מידע ושיטות עבודה אתה מצליח יותר".

סאוסן: "עבור משרד החוץ, החיפוש אחר דיפלומטים, הוא חיפוש ממוקד אחרי אנשים איכותיים. אנחנו באים בשלים לתפקיד ומנוסים, אנשים שיש להם סקרנות אינטלקטואלית ודרכי עבודה נכונות מביאים לתפקיד החדש את הדברים הכי טובים שיש. כל שליחות שלנו בחו"ל שאנחנו ממלאים זה ממש להתחיל מחדש, היינו חמישה בני מיעוטים בקורס הצוערים, הקורס היה מאוד מעניין, אינטנסיבי ומרתק".

איך זה לנהל קריירה ולנהל משפחה באותו הזמן?

סאוסן: "לנהל משפחה בשליחות זה דבר שדורש יכולות תמרון מאוד גבוהות אבל עושים את זה בהבנה ובתיאום מלא בעלי ואני. זו השליחות השנייה שלנו בחו"ל בשבע השנים שאני במשרד החוץ, כשמקבלים תפקיד כזה אז יודעים שמכניסים את כל המשפחה לתוכו כי המשמעויות של המעבר יש להן השלכה על כולם, על הבן זוג ועל הילדים וגם על המשפחה המורחבת, בכל תהליך כזה אנחנו מחפשים ויוצרים מעגלים חברתיים תומכים, עם חברים חדשים ואנשי צוות מהשגרירות כדי להרגיש רווחה וליהנות מהמקום".

סאוסן:"המשפחה שלי מאוד רגילה לתפקיד השליחות שלי, הילדים שלי קוראים לבתי מלון במעברים "הבית שלנו". החשיפה התרבותית מאתגרת אותם ותורמת להם, הילדים לומדים בבית ספר אמריקאי אנגלית כשפה ראשונה וגם ערבית ובנוסף לומדים עברית".

על השליחות הראשונה, סאוסן: "השליחות הראשונה שלי הייתה בסופיה בבולגריה, הייתי בתפקיד מ"מ שגריר וסגנית, זו הייתה שליחות מעצבת, הייתי עדיין בתחילת דרכי במשרד החוץ, והיחסים עם בולגריה רק התחזקו וטופחו, ועלינו כשליחים הוטל התפקיד לטפח את היחסים ולפתחם למקומות חדשים ואז בשנה הראשונה היה מפגש ראשון היסטורי של ממשלות בבירת בולגריה, סופיה, כמעט כל ממשלת ישראל הגיעה לבולגריה למפגש. זו הייתה טבילת אש ממש טובה לדיפלומט, לאחר מכן התקיים המפגש השני בירושלים ואחר כך היה ביקור נשיא כל זאת במהלך השנה הראשונה של השליחות, וזאת  מלבד ביקורים רבים אחרים שהתקיימו באותה עת. התוכן המדיני שמפגשים כאלה מייצרים הוא עצום וזה תפקידה  של השגרירות לפעול לקדם ולעצב שיתופי הפעולה הבילטרליים. לצערי הרב באותה השנה גם התרחש הפיגוע בשדה התעופה בבורגאס, אני ניהלתי את הצוות בחדר המצב בשגרירות והייתי בקשר עם כוחות הסיוע שהגיעו מישראל ועם הבולגרים, ובאותה עת השגריר הגיע לבורגאס וסייע לישראלים ולמקומיים".

איך זה להיות בת מיעוטים בתפקיד במשרד החוץ?

סאוסן: "כבת מיעוטים בתפקיד זה, לצד כל היבטי תפקידי הדיפלומטי, אני גם מרצה בעניין המיעוטים והעדה הדרוזית בפרט, הנושא הזה מרתק אחרים, כי מעט מאוד יודעים על דרוזים. השילוב של אישה שבאה מהעדה הדרוזית וכעורכת דין שנמצאת בתפקיד הזה, מאוד מרתק האנשים והם מאוד פתוחים  ומעניינים לשמוע. יש הרבה דברים יפים אצלנו בחברה במסורת ובתרבות שאנשים מאוד צמאים לשמוע ואני תמיד שמחה לספר".

סאוסן חסון

"ביוון יש כשישים אלף פליטים ומהגרים, יש הרבה עבודה של ארגונים ישראלים ועמותות סיוע מהארץ העוזרים בכל התחומים ותורמים לפליטים".

סאוסן: "אנחנו בעידן יחסים מאוד פורה בין יוון לישראל ברמה הבילטראלית וגם ברמה הטרילטרלית ביחסים בין יוון קפריסין וישראל. השגרירות עוסקת ומקדמת עבודה חובקת כל הכוללת קידום הקשרים המדיניים בין המדינות לצד פעילות בכל תחומי הפעולה שיכולים לדמיין לרבות אנרגיה, תיירות, אקדמיה, חקלאות, תרבות, כלכלה, הייטק, הסברה, תקשורת, חילופי נוער ומשלחות מכל הדרגים ועוד, ישנו רצון של כל הגורמים לקדם עניינים וזה מאוד חיובי ומשמח".

סאוסן: "בשנה האחרונה התקיימו מפגשי ממשלות ומפגשי ראשי מדינות, ביקור ראשון והיסטורי של נשיא הפרלמנט היווני בישראל, ביקור הנשיא היווני בישראל וביקורי שרים ובכירים נוספים.  נחתמו הסכמים כלכליים וקודמו שיתופי פעולה בתחום הטכנולוגי. מדובר ביחסים אסטרטיגיים בכל המישורים.

אציין גם כי בין השליחויות הייתי בתפקיד עו"ד ויועצת משפטית בלשכת היועץ המשפטי במשרד החוץ".

איך את רואה את הצעירים/ות הדרוזים? ומה את אומרת לצעירות?

סאוסן: "השמים הן הגבול ואין סוף לשאפתנות, לעשייה ולהתקדמות, הפוטנציאל של הצעירים שלנו אדיר ואין גבול למקומות שיכולים להגיע אליהם ובמיוחד הפוטנציאל הטמון בנשים הדרוזיות שהוא אדיר. לדוגמא בתכנית "שגרירים צעירים" משתתפות/ים בנות ובנים מבתי ספר דרוזים, וזאת במסגרת תכנית חינוכית למנהיגות צעירה. הרשמים מהצעירים הינם מצוינים ומדובר בתלמידים מבריקים. יש הרבה במה להתגאות ולצד זה חשוב לדעת את ההיסטוריה והתרבות שלנו כי העולם רוצה להכיר אותנו".

סאוסן: "לבחורות אני אומרת שהכוח בידיהן יש להן את הכוח להתנהל בתוך משפחה ולנהל קריירה, כשיש דואט מוצלח בין בני הזוג אין מצב שיהיה כישלון, להיות בחורה זה לא מכשול. ערך השוויון שיש לנו בין האישה לגבר הינו חשוב מאוד ואין סיבה כעדה דרוזית שכל כך מחוברת לעשייה בישראל בכל התחומים,  לא לקחת חלק בהכל נשים וגברים. אני לא מאמינה במרד של נשים אלא בדברים שנעשים מתוך התאמה הבנה וכבוד, אני מכבדת את העדה והערכים וכך אנחנו מחנכים את הילדים שלנו, אפשר לעשות את הכל בצוותא, אין שום ניגוד".

תגובות

4. ריאן לפני 7 שנים
הערכה ותודה
3. דילאוי לפני 7 שנים
הערכה וכבוד
2. עזאם מרזוק לפני 7 שנים
לתפארת הנשים הדרוזיו ת הישראליות ולתפארת מדינת י
1. אמאל לפני 7 שנים
ראויה להערכה

מומלצים