הטכניון מציג חוויית לימודי ארכיטקטורה בתלת מימד

לראשונה בארץ, הטכניון חנך אתמול מעבדת ויזואליזציה חדשה, הראשונה מסוגה בארץ, בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, במעמד נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא ודיקן הפקולטה פרופסור יהודה קלעי.

04.11.2013 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הטכניון מציג חוויית לימודי ארכיטקטורה בתלת מימד

מעבדת הוויזואליזציה החדשה היא מעבדת מחקר והוראה, המאפשרת "כניסה" וירטואלית תלת-מימדית אל תוך הדמיות (מודלים) של בניינים, ערים ואתרים נופיים, בין אם הם קיימים במציאות או שהם עדיין בגדר תכנון עתידי.

המעבדה כוללת מסך קעור ברוחב שמונה מטרים עליו מוקרנת תמונה אחודה ורציפה באמצעות שלושה מקרנים מסונכרנים. המעבדה מאפשרת לחוקרים ולסטודנטים לשלוט באופן אינטראקטיבי על הדגם או התמונה, באמצעות שבע מצלמות מעקב, חיישנים ובקר (wand, controller) אלחוטי, המאפשרים "טיול" וירטואלי בסביבה המוצגת.

המעבדה, הראשונה מסוגה בישראל, היא המתקדמת ביותר בארץ ומהמעבדות המובילות בעולם ויכולה לשתף עד 20 משתתפים בחוויה. היא פרי יוזמתו של פרופסור יהודה קלעי, והוקמה בהשתתפותם של חמישה חברי סגל חדשים בטכניון. את הקמתה הובילו פרופסור משנה דניאל אורנשטיין, המשמש כראש המעבדה, והאדריכלית פרופסור משנה דפנה פישר-גבירצמן, אשר תכננה, עיצבה ופיקחה על הקמתה.

לכבוד פתיחת המעבדה החדשה מתקיימת השבוע בטכניון סדנה בינלאומית - VIZWORLD  - הכוללת הרצאות סמינריוניות, הדגמות ודיונים בשיתוף חוקרים-אורחים מהארץ והעולם.

"בניגוד למוצרי צריכה אחרים, לא ניתן לחוות בניינים, ערים, ונופים אלא דרך נוכחות 'בתוך'  הסביבה," אמר פרופסור קלעי. "בדרך כלל עלינו לחכות עד אשר הבניין נבנה על מנת שנוכל לחוות אותו. המעבדה תאפשר חוויה כזו בטרם הושלם הבניין, כך שניתן יהיה לגלות ולתקן שגיאות בתהליך התכנון עצמו. אפשרות זו חשובה במיוחד כאשר מדובר בתכנון סביבות בעלות גיאומטריה מורכבת, כפי שכלי התכנון הדיגיטליים הנוכחיים מאפשרים, או נופים אשר שיקומם דורש התערבות תכנונית רב-שנתית."

"המעבדה תשמש למחקר של חברי סגל הפקולטה והמשתלמים לתארים מתקדמים ותשתלב ככלי הוראה בקורסי הסטודיו בפקולטה," אמרה האדריכלית פרופסור משנה דפנה פישר-גבירצמן, "אנו צופים כי השימוש במעבדה יוסיף כלי חדש לתהליכי העבודה בסטודיו ויפתח אפשרויות חדשות וכיווני מחקר חדשים."

הדגמה

בתמונה: עזרא עוזרי, סטודנט שנה ד' בפקולטה מדגים את יכולות המערכת החדשה.
צילום : שיצו שירותי צילום, דוברות הטכניון.

תגובות

מומלצים