קבוצה אזרחים דרוזים דורשת ביטול חוק קמיניץ

חוק הגברת אכיפה על בניה לא חוקית מביא קבוצה גדולה של תושבים מהגליל, הגולן והכרמל, לשגר מכתב למבקר המדינה מתניהו אנגלמן, בו דורשים את התערבותו במצוקת הבניה שנקלע אליה הכפר הדרוזי. שייך גסאן בדר: "אנחנו פועלים יד אחת להבאת פתרון וסיוע לרשויות".

18.10.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
קבוצה אזרחים דרוזים דורשת ביטול חוק קמיניץ

 

 

שייך גסאן בדר מקים הקבוצה שבאה לנסות ולהוריד את הלחץ שנוצר על הציבור הדרוזי בנושא הבניה, שכרגע הציבור לא יכול לבנות בחלקות שלו מתוקף חוק קמיניץ, שמטיל עונשים כבדים על כל מי שבונה במקומות לא מאושרים. בו זמנית המדינה לא קידמה שכונות חדשות ומספר מחוסרי הדיור בכפרים הולך ועולה.

 

שייך גסאן בדר: "אנו באים לסייע ולעזור כקבוצת לחץ, אנחנו בתיאום עם ההנהגה הדתית והחברתית הדרוזית, מגויסים איתנו חברים מכל הקשת החברתית והפוליטית ונפעל ביד אחת להסדיר את הדברים למען מחוסרי הדיור".

 

נוסח המכתב שנשלח למבקר המדינה

 

לכבוד מבקר המדינה  תאריך 12/10/2021  

 

 

 הנדון: מכתב תלונה ובקורת על התנהלות הממסד לבני העדה הדרוזית במדינת ישראל.

 

שלום רב

 

מכתב זה מהוה הבעה אמתית ועמוקה מאי השוויון והקיפוח הגדול שנפל וממשיך לפול עד היום הזה על בני העדה הדרוזית במדינה ישראל.

 

אנו בניה של העדה הדרוזית שנמצאת על אדמת ישראל 650 שנה ..עדה אצילה שבמהלך מאות השנים הרבה שלטונות אכזריים נסו לעקור אותה מהשורשים אך התשובה עלתה לנו בתשלום הדם של הגיבורים שלנו על שמירת זכות הקיום שלנו ושמירת הכבוד לדורות הבאים...תחת שלטונות הממלוכים הטורקים הצרפתים והאנגלים שרדנו .. ולא עזבה או העזיבו אותה או הפרידו אותה  מהאדמה ונשארה עד עצם היום הזה ...

 

רקע היסטורי

 לפני קום המדינה הבתים בכפרים נבנו צמודים אחד לשני בכיר משותף שיש בו חלון קטן . שהיה משמש להעברת הודעות או עזרה בין השכנים. (הבניה של הבתים הייתה בלב הכפר הקטן ואן לבנות רחוק ממרכז הכפר מטעמי בטחון אישי )..

 

היה המון מלחמות והרבה דאגות ופחדים ואין בטחון לא בימים ולא בלילות וזו הסיבה העיקרית שהכריחה את האנשים לבנות צמוד בכירות משותפים ...

 

סבותינו ז"ל עבדו בשדות והתפרנסו מהאדמה ומגדול צאן . אשר ירשו אותם מסבות שלהם ז"ל ..אלה הם שושלות מכובדות עתיקות ימים שהקיום שלהם על (אדמת פלשתינה. הארץ הקדושה ארץ הנביאים .ארץ ישראל .) חוזר לאלף שנה אחורה ..

 

בשנת 1948 נפרדנו משלטונות האנגלים והצרפתיים והתורכים האכזריים שהצלחנו לשרוד גם אותם ושמאוד רצינו להתפטר מהם . וקיבלנו את פניה של מדינת ישראל והרגשה של נחת ושקת ושלום ירדו על סבותינו והורינו שסוף של כל סוף לא נהיה נרדפים ושנוכל לחיות בשלווה על אדמותינו ..

 

במהלך השנים שלאחר קום המדינה השתלבנו במוסדות המדינה שהתחזקה והאמנו שזה הבית הבטוח לעתיד ילדינו .. ואף תרמנו רבות למדינה מאז 1948 עד עצם היום הזה .. כל זה מתוצאות החיים הבלתי נוחים שעברנו אותם בדורות הקודמים ..והחלטה של ראשי העדה הדרוזית לרתום את גורלנו למדינת ישראל לא הייתה חפוזה ופתאומית. הייתה מבוססת על היסטוריה מרה וקשה מאוד ...

 

חוקים וממשל...

 

לאחר קום המדינה והכרזת העצמות  וביסוס המוסדות והקמת הכנסת לתחילת החקיקה ...ועל בסיס החלטות מדניות פנימיות נקבעו עובדות לכל תושבי הכפרים  במדינה אשר התחילו הסדרי רישום נכסים וקרקעות של הכפרים (טאבו) והמתנה הראשונה שקיבלנו מהמדינה הייתה הפקעת האדמות ואכילת שמונים אחוז 80% מהאדמות שלנו לטובת (אדמות המדינה) ...וזה היה משחק שלטוני מאוד מכוער ולא מכובד שהעמיד את סבותינו האקרים הפשוטים במצב מעורפל..ומחוסר הבנה שלהם למה שהממסד מתכנן להם.. (הם חתמו על ניירת בשפה העברית כאשר לא הבינו על מה הם חותמים בכלל ולא תרגמו להם את הכתוב ..(ואנחנו בטוחים שאף אחד מהם לא היה חותם על שום מסמך שבו הוא מפסיד את האדמות שלו) ועל מנת להשלים את המשחק סוכני המדינה שכנעו אותם לחתום במהרה . אחרת יטילו עליהם חובת תשלום מסים על כל האדמות שלהם ..כאשר האקרים נקלעו למצב קשה זה למבוא סתום שהחלטה או לשלם כסף או לוותר על האדמה והם לא עשירים שיש להם כסף לשלם הסכימו לוותר על האדמות (והפסידו את האדמות שלהם למדינה בעל כורכם ובלי מלחמות )..ומה שנשאר 20% מאדמות הטאבו וכל השאר אדמות מדינה ..

 

 

העדה הדרוזית החזיקה בהרבה אדמות בזכות ולא בחסד והמדינה נהלה מצוד מתוחכם אחר הסנטימטרים של כל אחד ואחד מאתנו ואף נהלה משחק הפקעה מתוחכם ומיוחד לא אנושי אשר דרשה מהתושבים לתת למדינה את האדמות הרחוקים מהכפרים ולתת להם בתמורה אדמות קרוב לכפרים ..(((10 דונם תמורת 1 דונם ))) ..המדינה לוקחת 10דונם ונותנת 1 דונם ( כל 11דונם שלנו ) וכך רוקנו את הכפרים מאדמות הטאבו הרחוקים ...ונתנו לנו אדמה שגם שייכת לנו במקום ..(המשחק הוא לוקחים לך את האדמה הרחוקה שלך ונותנים לך את האדמה שלך הקרובה לבתים )..כל האדמות שלנו אבל השלטון קובע כללים סחטניים כי הוא החזק ..

 

 

סכום ביניים...

  • מה שהצטבר יותר מאוחר ממהלכים אלה שהתושבים נפלו אל תהום שאין להם יציאה ממנו והמצב הבלתי נסבל הזה נהפך להיות קבוע ..
  • מוכרחים לבצע את עסקאות חילופי האדמות מחוסר ברירה ..
  • היו הרבה מאוד מקרים שתושבים הגיעו לבית משפט עליון כדי לערער על פסקי דין בכשר לאדמות  השייכים לתושבים בלבד אבל הם בטאבו (אדמות מדינה) ולמרות הצגת מסמכים וצווי ירושה משנת  1880חתומים ומאושרים בבתי משפט הדין הדרוזי  ובכל זאת בית המשפט העליון לא קיבל אותם ..ועד היום הזה זה מנוהל בצורה העגומה הזו נגד כל התושבים הדרוזים שאין להם אמון במערכת המשפט במדינת ישראל ...
  • איך המדינה מקימה בתי משפט דרוזיים וממנה שופטים מן המניין בצורה החוקית ביותר עם כל הסמכויות ומאפשרת להם לאשר צווי ירושה עוד לפני קום המדינה ..ומצד אחר בתי המשפט האזרחיים ובית משפט עליון לא מקבלים בשום צורה את האשורים האלה ..וכל פסיקות המשפט הישראלי לטובת המדינה בלבד ...
  • ההפסדים הם שלנו ורק אנחנו משלמים ..
  • הרווחים הם למדינה גם אדמות וגם כסף..
  • האם זה השוויון שהמדינה מבססת עליו את השלטון לאזרחים
  •  .אנחנו היום מבינים טוב שהמדינה עבדה עלינו בהרבה משורים בחיים . ואפילו הבתים שלנו משועבדים למדינה בחוזה (חכירה) ..
  • אנחנו אזרחים סוג ב לפי החוקים של המדינה..

       

המדינה בנתה לכפרים תכניות לרוקן אותם מאדמות הטאבו לבניה ואז להגביל אותם בבניה מפוזרת בלי שום התייחסות אנושית לגדילה טבעית של האוכלוסייה ולדחוק אותם אל תכניות משרד השיכון (ולחלק מגרשים מהאדמות שלנו פעם כל 15 שנה בתשלום כספי גבוה ובחוזה חכירה. וכל אלה שהם לא זכאים למגרשים לבניה לא מעניין ואין להם פתרון מהמדינה ).

 

מה שגרם להצטברות  הנקודות האלה ..

  • גלישת הבניה לאדמות חקלאיות ..
  • בניה לא חוקית..
  • התערבות המשטר והחוק כנסות וצווי הריסה..
  • הסתבכות התושבים בבתי משפט..
  • הפסדי כספים במאות מיליונים שקלים..
  • אין הצעות חוקים לתקון מצבים עגומים אלה..
  • הוספת חוקים מקשיים ביותר על תושבי הכפרים והובלתם לגורל קשה מאוד ..

 

צפוי לחלוטין כי גידול האוכלוסייה לעומת אי הבניה ועצירתה בכוח החוקים יגרום לפיצוץ במערכת האימון בין התושבים לבן החוקים ..ואז התוצאות (בניה לא חוקית קנסות צווי הריסה עונשים ומעצרים ) ..

 

(45 שנה הכפרים חיים בסרט האמה הנוראי הזה והממסד חוגג על הכסף שלנו ) וזה ממשיך וגודל ומסתבך עוד יותר ואין מי שיציע פתרונות ...

 

סכום...

  • אנו היום פונים אל ממשלות ישראל בעבר בהווה ובעתיד כאזרחים שמאוד נפגעים מהחוקים שכנסת ישראל חוקקה נגד עצם הקיום שלנו ..(חוק הלאום וחוק קמנץ)..
  • לנו יש זכות להחזיק אדמות על ארץ ישראל עוד לפני קום המדינה במאות שנים ..
  • אין לאף אחד זכות לגזול מאתנו את האדמות שלנו וגם לשלוט בנו בצבר בקבוק ..
  • אנו תובעים מהמדינה את מלוא הזכויות שלנו..
  • אנו תובעים מהמדינה את כל האדמות שלנו
  • אנו תובעים מהמדינה את כל הכספים שסחטה מאתנו בבתי המשפט ..

 

 

תודה רבה

גסאן בדר ואחרים מבני העדה הדרוזית

 

 

 

העתקים

ראש הממשלה מר נפתלי בנט

ראש העדה הדרוזית שייך מואפק טריף

כנסת ישראל

השר חמד עמאר

שרים וחברי כנסת

ראשי רשויות

 

 

תגובות

4. אחמד אבו חלא לפני 3 שנים
גוליס
3. מאהר לפני 3 שנים
דרישה מצחיקה , חביבי מה שהלך הלך , תתמקד באישור בנייה
2. אחד מהשורה לפני 3 שנים
ח"כ דרוזי אחד גבר שיאיים על הקואליציה
1. גסאן בדר לפני 3 שנים
חורפיש

מומלצים