בשנת 2017 נפלו 14 מנופים בשנת 2018 3 נפלו ו-2 נהרג

על פי הנתונים שנאספו בשנת 2017 היו 14 נפילות של מנופים מסוגים שונים. כתוצאה מהנפילות נפצעו 6 אנשים בהם 3 עובדים ו-3 עוברי אורח. בשנת 2018 כבר נפלו 3 מנופים, 2 אנשים נהרגו, בהם עובד בניין ועוברת אורח.

19.02.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בשנת 2017 נפלו 14 מנופים בשנת 2018 3 נפלו ו-2 נהרג

בכל הנוגע לנפילות מנופים – כל מה שנותר להסתמך עליו הוא על ניסים ועל המזל. כך ניתן ללמוד מנתונים שנאספו על ידי "קו לעובד", השותפים לפרויקט "נרתמים" למאבק בתאונות עבודה בענף הבניין. 

מחקר שפרסם מכון המחקר של הכנסת בחודש יולי האחרון קובע כי בישראל ישנם רק 6 בודקים האחראים על בדיקתם הבטיחותית של כ-1800 מנופים בישראל. שליש מהמנופים יוצרו בשנות ה-70' וה-80'. כמו כן ישנם 350 מנופים פעילים כיום ללא רישיון, ואין לרשויות מידע האם הם תקינים בטיחותית.

הדו"ח אינו מתייחס בנתוניו למנוף נייד דוגמת המנוף שקרס אתמול ומפרט מדוע: "כיוון שמנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד העבודה מסר שבעגורנים אלה, כמו גם בעגורנים להעמסה עצמית. אמנם נעשה שימוש תדיר, אך אין בידי המנהל מידע לגבי כלל עגונים אלו, וקשה להעריך כמה מתוכם פועלים רק בענף הבניין". 

לדו"ח המלא: https://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m04051.pdf

בידי המדינה כלים בכדי לשפר את המצב. ביניהם על המדינה להגדיל משמעותית את האכיפה שהינה כיום כמעט כלא קיימת, ולחייב הגשת תסקירי עגורנים כל חצי שנה.

יש לייצר עבודה מתואמת בין הרשויות השונות הפועלות בתחום: כיום משרד הרישוי הוא האחראי על חידוש רישיונות העגורנים, אך מנהל הבטיחות אחראי על קיום הבדיקות (המועטות מאוד שמתקיימות). כמו כן אין כיום נהלים בנוגע לשנת התיישנות העגורנים, אין הגבלה לגבי שנת ייצור העגורן, וזאת מסיבות כלכליות לבד, מה שמוביל לאסונות/

תגובות

מומלצים