ממשיכים למכור לנו בשר לא למאכל

מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר וכוחות מג"ב נדהמים בכל פעם שתופסים בשר לא מפוקח שמובל בתוך רכבים ללא קירור, ללא בדיקות ואישורים, הבשר שוהה זמן רב בשמש, ובסופו של דבר הבשר מגיע אלינו.

11.11.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ממשיכים למכור לנו בשר לא למאכל

בכדי להרוויח עוד כסף מוכרים ללקוחות בשר שמוברח מהשטחים, ללא אישורים ומבלי שעבר את הבדיקות הדרושות. בחודשים האחרונים תפסו המפקחים עשרות טונות של בשר מוברח ללא פיקוח, יחד עם זאת הבשר הלא מפוקח ממשיך להגיע לחנויות, אטליזים, אולמות שמחה ומסעדות, מדובר בעבירה שעלולה לגרום לתחלואות ולהשלכות נוספות.

בשר המוברח לכפרים כולל גם בשר עוף, דגים וביצים שמגיעים בצורה לא מבוקרת ואחראית, לכפר הלא יהודי.

מתגלים יותר ויותר מקרים של בשר מלוכלך ללא כל פיקוח שמועבר ללא קירור, למרחקים גדולים, אחרי בדיקות מתגלה אחוז חיידקים גבוה שמסכן את כל מי שצורך את הבשר הזה, גם כשהוא מבושל.

יחידת הפיצוח במשרד החקלאות, מג"ב ומשטרת ישראל, פועלים מסביב לשעון לאתר את המקומות בהם סוחרים בבשר מלוכלך ולמרות כל זה בשר לא ראוי למאכל ממשיך להגיע לכפרים בכל מקום.

בימים האחרונים במסגרת פעילות המשטרה לשמירה על בריאות הציבור ובשיתוף פעולה עם יחידת הפיצוח של משרד החקלאות, נבדקו מספר אטליזים בכפרים בצפון, המשטרה תפסה בשר לא ראוי למאכל ועצרה בעלי האטליזים.

ממשרד החקלאות נמסר, כי השחיטה השחורה ללא פיקוח של רופא וטרינר כנדרש אינה מאפשרת זיהוי והפרדה של בעלי חיים שאינם ראויים למאכל אדם, ומזמינה זיהום הבשר מהסביבה.

יצויין, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי משטחי הרשות הפלשתינאית עקב חשש לבריאות הציבור וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח.

"המשרד רואה בחומרה כל מקרה ומקרה, לנוכח אירועים אלו וקודמיהם, יש להדגיש בכל הזדמנות, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי משטחי הרשות הפלשתינאית עקב חשש לבריאות הציבור, וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח. במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף".

במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים