חיתוך בלייזר מתי מומלץ להשתמש ועבור אילו חומרים?

ענפים רבים ושונים בעולם התעשייה והייצור עוברים בשנים האחרונות מהפכות תכופות ומשמעותיות, בין היתר בעקבות פיתוחן והטמעתן של טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך אשר משנות את האופן בו אנו מסוגלים לעבד חומרי גלם.

26.12.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
חיתוך בלייזר מתי מומלץ להשתמש ועבור אילו חומרים?

צילום pixabay

 

אחת מאותן התפתחויות אשר הפכה משמעותית ביותר בעשורים האחרונים בענפי תעשייה רבים ושונים היא כניסתה לשימוש נרחב של טכנולוגיית הלייזר, אשר אמנם הומצאה כבר לפני כשישים שנים אך בשני העשורים האחרונים נכנסת לשימוש נרחב ביותר במגוון תחומים שונים. אחד מהם הוא תחום החיתוך בלייזר – למה משמש חיתוך בלייזר, מהם יתרונותיו ועבור אילו חומרים הוא רלבנטי?

אחת מצורות החיתוך המדויקות והיעילות בהיסטוריה – חיתוך בלייזר

חיתוך לייזר משמש כיום במגוון רחב של ענפים שונים, כאשר סביר מאוד להניח כי במסגרת תהליך הייצור של לפחות כמה מהרהיטים והפריטים הנמצאים בביתכם נעשה שימוש בחיתוך בלייזר לפחות בכמה נקודות שונות.

הסיבה לכך שחיתוך בלייזר הפך נפוץ כל כך בעולם התעשייה והייצור בשנים האחרונות היא פשוטה מאוד – כמעט מכל בחינה אפשרית מדובר באחת משיטות חיתוך חומרי הגלם המדויקת והיעילה ביותר בהיסטוריה. מאז שהחל האדם לעבד חומרים ולהשתמש בהם לצרכיו הוא הולך ומשכלל את הדרכים בהם הוא מעבד את החומר ושולט בו. טכנולוגיית הלייזר, וספציפית חיתוך בלייזר, היא המילה האחרונה בתחומים רבים בהקשר זה.

 

מהם אותם יתרונות משמעותיים כל כך של שיטת חיתוך זו? ובכן, חיתוך לייזר נעשה באמצעות מכונה המופעלת על ידי מחשב, אליו מזינים את התכניות המדויקות של החיתוך הרצוי. את הפעלת המכונה והזזת קרן הלייזר החותכת בפועל את חומר הגלם מבצע המחשב עצמו, כך שמתקבלת רמת דיוק ואמינות מקסימאלית, הרבה מעל ומעבר לכל מפעיל אנושי, גם המנוסה והוותיק ביותר בתחום. החיתוך בלייזר גם מהיר ביותר ביחס לשיטות חיתוך אחרות ולכן חוסך זמן יקר – הן שעות עבודה של פועלים והן שעות עבודה של המכונה. מאחר ומדובר בחיתוך מדויק וממוחשב כמות הבלאי המתקבלת היא מינימאלית ובסך הכל מתקבל תהליך ייצור יעיל בצורה חסרת תקדים.

חיתוך עץ בלייזר, חיתוך פרספקס בלייזר ועוד מגוון רחב של חומרי גלם

תהליך החיתוך בלייזר אינו יעיל ומשתלם כל כך אך ורק בגלל תכונות החיתוך עצמו, אלא גם מפני שניתן להחיל שיטה זו על מגוון רחב של חומרי גלם שונים – חיתוך פרספקס בלייזר, למשל, הוא רק דוגמה אחת, כמו גם חיתוך עץ בלייזר ואפילו חיתוך זכוכית. כמובן שמרבית המתכות המשמשות בתהליכי ייצור שונים ניתנות גם הן לחיתוך בלייזר, ובסך הכל מתקבל כי רובם המכריע של חומרי הגלם המשמשים להכנת מרבית המוצרים בעולם (מסוגים רבים ושונים, לא בהכרח רק מוצרי צריכה) ניתנים לעיבוד יעיל בשיטה זו.

מסיבה זו הופכת שיטת החיתוך בלייזר לנפוצה ודומיננטית כל כך בארץ ובעולם בשנים האחרונות.

 

תגובות

מומלצים