מתי כדאי להתחיל בטיפול להשתלת שיניים ומה חשוב לדעת?

באמצעות השתלת שיניים ניתן להתגבר על אובדן של שן, מכל סיבה. זהו מענה לאובדן שן בין אם מסיבה של חבלה קשה, בין אם בוצעה עקירה ובין אם מכל סיבה אחרת.

08.10.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מתי כדאי להתחיל בטיפול להשתלת שיניים ומה חשוב לדעת?

השתלת שיניים למחוסרי עצם.

ההשתלה הינה למעשה ביצוע של הליך כירורגי, שבסיומו מקבלים שן שנראית, מרגישה ומתפקדת כמו שן רגילה וטבעית לכל דבר. למרות שמדובר בטיפול שמצריך תקופת החלמה, הרי שמדובר במענה לטווח ארוך. כמו כן, אין צורך לפגוע בשיניים בריאות, כפי שהדבר קורה לעיתים כאשר מתקינים גשר. בהשתלה אין צורך להשחיז שיניים בריאות ובכך, לפגוע בהן באופן בלתי הפיך. למתעניינים, חשוב להבין לא רק מהו טיפול להשתלת שיניים אלא גם מתי כדאי להתחיל בטיפול מסוג זה.

בדיקה מקדימה חובה

ניתן להתחיל בטיפול להשתלת שיניים כאשר עולה הצורך בהשלמת שן מלאכותית, בכדי שזו תחליף שן טבעית חסרה, חולה – אותה צריך לעקור. טיפול זה מתאים למטופלים בטווח נרחב של גילאים. כמובן, שבדומה לכל טיפולי ההשתלה באשר הם, לא ניתן יהיה לצפות לתוצאות מיטביות בלא ביצוע בדיקות מקדימות. משום כך, הטיפול עצמו חייב לכלול מהלך מקדים של בדיקה מקיפה של כל מטופל ומטופל. ללא בדיקה שכזאת, אחוזי ההצלחה ירדו והסיכון יעלה. בדיקה מקדימה והערכות נכונה בשלב מוקדם תביא לאחוזי הצלחה מצוינים, של יותר מתשעים וחמישה אחוזים.

אפשרי גם עבור מחוסרי עצם

השלב שבו כדאי לחשוב ברצינות על השתלת שיניים עשוי להיות שונה אצל אנשים שונים. ישנם כאלה שיפנו לטיפול זה מיד כאשר נוצר חוסר של שן אחת לפחות. אחרים יבחרו בכך לאחר שהתנסו בפתרונות כגון גשר או תותבות ולא היו שבעי רצון. יש לדעת שבזכות טכנולוגיות חדשות ובזכות הכנה מתאימה, ניתן לבצע אפילו השתלת שיניים למחוסרי עצם. זוהי בשורה חשובה שכן בעבר, ללא עצם לסת מספקת, לא היה ניתן לצפות להצלחה.

כיום, בזכות התפתחות ברפואת השיניים עצמה וכן בשיפור סוגי השתלים הזמינים גם אנשים בגילאים מאוד מתקדמים וגם מחוסרי עצם יכולים לעבור את הטיפול בהצלחה. בסיכומו של דבר, כדאי להתחיל בטיפול להשתלת שיניים רק לאחר שרופא השיניים התרשם ממצבכם הבריאותי הכללי, קיבל מידע לגבי מחלות ורקע רפואי ויודע בדיוק באילו תרופות אתם עושים שימוש קבוע. ההשתלה לא תתקיים לפני ביצוע צילומים והדמיות ושליחת הנחיות מדויקות למעבדה, לצורך הכנת שתלים בגודל ובצבע המתאימים. במידה וקיים חוסר עצם, ניתן באמצעות עיבוי עצם או הרמת סינוס לחתור להשתלה מוצלחת.

תגובות

מומלצים