שלא יטעו אתכם: איך בוחרים דלת אקוסטית שבאמת מבודדת רעשים?

מה כבר ביקשתם, לקבל כמה רגעים של ריכוז? של שקט? בחירה נכונה של דלת אקוסטית תאפשר לכם לבודד רעשים וליהנות מאיכות חיים. כך תבחרו את הדלת המתאימה מתוך ההיצע הרחב, ותדעו לאיזה הבטחות באמת יש כיסוי.

25.01.2022 מאת: פורטל הכרמל והצפון
שלא יטעו אתכם: איך בוחרים דלת אקוסטית שבאמת מבודדת רעשים?

קרדיט הרמטיקס

 

אתם חוזרים הביתה אחרי יום עבודה עמוס, הראש מתפוצץ, וכל מה שאתם מבקשים הוא כמה רגעים של שקט. אבל למה שיתחשבו בכם? מאחד החדרים בוקעות יריות בקצב הפורטנייט (חבל שאתם לא יכולים לירות ברמקולים), בחדר אחר שומעים מוזיקה עם באסים שעושים לכם חור בראש ובקיצור, תזמורת של רעשים.

 

למרבה המזל, לא צריך לסבול בשקט (או יותר נכון ברעש). היום אנחנו כבר מבינים שרעש הוא מפגע לכל דבר, שפוגם באיכות החיים ויכול אפילו להשפיע על רמות הסטרס ועל מצבנו הבריאותי. מתוך המודעות הזו צומחים בשנים האחרונות פתרונות אקוסטיים שונים – מלוחות גבס אקוסטיים ועד דלתות אקוסטיות שמבודדות רעשים ביעילות.

 

בשל יעילותן בצמצום רמות הרעש, הפכו הדלתות האקוסטיות לפופולריות במיוחד, עם היצע רחב של סוגים. לכאורה מדובר בחדשות טובות, השאלה היא איך יודעים לבחור דלת שתעשה את העבודה? מכיוון שהיעילות של דלת אקוסטית בהפחתת רעשים תלויה במגוון פרמטרים שלא תמיד ידועים ללקוחות, לעיתים מופרחות לחלל האוויר הבטחות שלא עומדות במבחן המציאות.

 

כך תדעו איך לבחור דלת אקוסטית, ואיך לבדוק האם להבטחות שנותנים לכם נציגי המכירות באמת יש כיסוי.

 

בחירת דלת אקוסטית: 3 המפתחות לבידוד רעשים יעיל

עוצמת הרעש נמדדת ביחידות דציבלים (dB), ולכן תרצו לבחור בדלת שמסננת כמות גבוהה ככל הניתן של דציבלים. אך כפי שתיכף נראה, כמות הדציבלים היא לא הפרמטר היחיד שמעיד על איכות הבידוד. למעשה, דווקא הנתון של כמות הדציבלים מסיח את תשומת הלב מדברים חשובים לא פחות, שיקבעו האם הדלת תעשה את העבודה או שתמשיכו לסבול מהרעש. כדי לדעת איך לבחור דלת אקוסטית, חשוב להכיר את 3 גורמי המפתח שיוצרים בידוד רב-שכבתי אפקטיבי.
 

 

מפתח ראשון: הרכב הדלת

דלתות פנים רגילות הן לרוב חלולות או מכילות חומר שאינו סופג רעשים דוגמת קרטון.  כדי לבודד רעשים, דלתות פנים אקוסטיות צריכות לקיים 2 עקרונות יסוד: חסימת רעש, וספיגת רעש, ואלה באים לידי ביטוי עם חומרי בידוד מיוחדים, למשל:

  • צמר סלעים – נחשב לחומר בעל יכולות בידוד גבוהות במיוחד, אך בשל מחירו הגבוה, הוא משמש בעיקר לבידוד אולפני הקלטה ומשרדי יוקרה.
  • פלקסבורד – מדובר בלוחות שעשויים סיבי עץ דחוסים.
  • פלציב – ספוג דחוס שעשוי פוליאתילן מוקצף, המשמש לספיגת רעשים.

 

 

מפתח שני: המפגש של הדלת עם המשקוף

איכות הבידוד עומדת למבחן בנקודות התורפה האקוסטיות – למשל המפגש של הדלת עם המשקוף. מדוע מדובר בנקודת תורפה? בגלל החריץ בין הדלת למשקוף, דרכו עשויים לזלוג רעשים. כדי להתמודד עם האתגר, חלק מהדלתות האקוסטיות מגיעות עם גומי היקפי. כדי לייצר איטום מוגבר, יש דלתות אקוסטיות דוגמת הדלתות האקוסטיות של הרמטיקס, שמגיעות עם איטום כפול הכולל שתי גומיות היקפיות.

 

 

מפתח שלישי: המפגש של הדלת עם הרצפה

רוב דלתות הפנים מגיעות עם פגם מובנה שמקשה על איטום רעשים: המרווח בין הדלת לרצפה. והתוצאה? גם אם הדלת תכיל את חומרי הבידוד הכי איכותיים, גם אם גומי היקפי יסייע להפחית רעשים, הם יזלגו מבעד למרווח התחתון. כדי להתגבר על בעיה זו, בדלתות אקוסטיות איכותיות מותקן סף תחתון 'גיליוטינה', היורד כאשר סוגרים את הדלת ומשמש כאטם אקוסטי. הגיליוטינה עולה כאשר פותחים את הדלת. לחלק מהדלתות בשוק יש אפילו פיתרון  של גיליוטינה כפולה.

 

 

איזה הבטחות עלולות להפיל אתכם בפח?

אחרי שהבנו מהם הרכיבים ההכרחיים לבידוד רעשים אפקטיבי, בואו נבין איך לסנן "רעשי רקע והבטחות מפוצצות" שלא מחזיקות מים, כדי לבחור דלת אקוסטית שעושה את העבודה:

 

 

"הדלת מבודדת ברמה של 27 דציבלים"

הנה הבעיה: גם אם גוף הדלת יכיל את הבידוד הטוב ביותר בעולם, זה לא יעזור כל עוד המפגש של הדלת עם המשקוף או הרצפה לא יהיה מספיק מבודד. תחשבו על המטריה הכי  טובה בעולם, שעשויה מחומר עבה ואיכותי. מספיק שיהיה בה חור אחד קטן, פרצה קטנה דרכה יכולים לחדור מים – כדי שאתם תירטבו. כמו במטריות, כך בדלתות אקוסטיות: לא משנה כמה מבודד אחד מחלקי הדלת, כל עוד אחד מחלקיה פרוץ לרעשים וגורם לזליגת רעש.

אומרים לכם שגוף הדלת מבודד היטב? או שה"סף התחתון מבודד 57 דציבלים"? תבדקו עד כמה מבודדים גם החלקים האחרים שהכרנו.

 

 

"בדלת יש פלקסבורד - שמבודד רעשים ביעילות".

זה נכון שפלקסבורד יכול לבודד ביעילות, אך שוב - הפלקסבורד לא עוזר לנו אם שאר הדלת והמפגש שלה עם המשקוף והרצפה אינם אטומים דיים. נקודה נוספת לזכור ביחס לפלקסבורד זה לוודא שהוא לא חשוף ל-לחות, על ידי מעטה חיצוני מאלומיניום, פורמייקה, לוח פולימר כל חומר עמיד למים אחר.

 

 

"הדלת עברה מבחנים מחמירים"

חכמים מאיתנו כבר אמרו ש"דיבורים כמו חול, ואין מה לאכול". לפזר באוויר הבטחות על אפקטיביות הבידוד כל אחד יכול, השאלה היא איך מוודאים שלהבטחות האלו יש כיסוי? בצורה פשוטה מאוד: בקשו לראות תעודת בדיקה של מעבדה מורשית וחיצונית. בתעודה מסוג זה תוכלו בין היתר לראות בכמה דציבלים באמת הדלת מפחיתה רעשים.

 

בבואכם לבחור דלת אקוסטית, אל תתנו לרעשי הרקע לבלבל אתכם. בחירת הדלת בהתאם לקריטריונים שהכרנו תאפשר לכם ליהנות משקט נפשי, ולא פחות חשוב – משקט בבית.

 

תגובות

מומלצים