35 מיליון ₪ למינוי מנהלי פיתוח כלכלי ב-44 רשויות ערביות ובדואיות

המשרד לשוויון חברתי משיק בימים אלה את מיזם 'מוארד' למיצוי משאבים ופיתוח כלכלי ברשויות ערביות ובדואיות בצפון ובמשולש, במטרה לסייע להן למצות את התקציבים הממשלתיים העומדים לרשותן לצורך הפיתוח הכלכלי של הרשות.

16.12.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
35 מיליון ₪ למינוי מנהלי פיתוח כלכלי ב-44 רשויות ערביות ובדואיות

 

בשנים האחרונות הוקצו תקציבים בהיקפים גדולים לרשויות הערביות והבדואיות בצפון, במסגרת החלטות הממשלה 922, ו- 1480, העוסקות בתוכניות החומש לפיתוח כלכלי של החברה הערבית בישראל. תקציבים אלה נועדו לתת מענה לפיתוח כלכלי 

וחברתי של האוכלוסיות ברשויות ובהתאם לצרכיהן. מעבר להשקעה בפיתוח התשתיות ברשויות, הוחלט במשרד לשוויון חברתי לפעול להידוק הקשר בין השלטון המרכזי לשלטון המקומי ולקדם מהלך פורץ דרך, בהשקעה של 35 מיליון ₪, במסגרתו ימונו ויוכשרו מנהלי ומנהלות לפיתוח כלכלי ומיצוי משאבים ב-44 רשויות ערביות ובדואיות בצפון ובמשולש (בשפרעם, ג'דיידה מכר, זמר, ריינה, אום אל פחם וכו') מהלך זה עתיד לחזק את יכולתן של הרשויות להגיע למיצוי מלא יותר של פוטנציאל הפיתוח הכלכלי שלהן. 

במסגרת המודל הייחודי, אשר גובש ע"י הרשות לפיתוח כלכלי במגזר המיעוטים שבמשרד לשוויון חברתי בשיתוף משרד הפנים, מכון 'אלכא- ג'וינט' ובשיתוף פעולה  עם 44 רשויות ערביות ובדואיות, הוקמה תשתית ארגונית להקצאת כוח אדם ייעודי ברשויות, שיהיה חלק אינטגרלי מצווות העובדים.

במסגרת פעילותם, מנהלים אלה יפעלו למצות ולמקסם את כלל המשאבים הממשלתיים שעומדים לרשות המקומית, למיצוי התקציבים המועברים לרשויות במסגרת החלטות הממשלה השונות המיועדות לחברה הערבית ותוכניות ההמשך, לפתח ולבסס מנועי צמיחה כלכליים פנימיים באמצעות אזורי תעשיה ומסחר ומקומות תעסוקה.

בנוסף, הם יפעלו לטפח את קשרי הרשות עם המגזר העסקי ביישוב, לקדם שיתופי פעולה כלכליים איזוריים עם רשויות סמוכות, למפות את צרכי הרשות ואת את החסמים והאתגרים העומדים בפניה, למצות משאבים ממקורות אחרים ובתוך כך להגדיל את בסיס ההכנסות העצמיות של הרשות.

יצוין, כי לאחר גיבוש המודל ובמהלך החודשים האחרונים בוצע תהליך מיון מקיף ואינטנסיבי, אשר החל בפרסום קול קורא לגיוס מועמדים פוטנציאלים למשרה החדשה ברשויות. בסופו של תהליך האיתור, נוצר מאגר איכותי של 107 מועמדים מתוך 1600 שניגשו לקול קורא, מתוכו בחרו הרשויות את המועמד המתאים להן.     

בימים אלו החלו עבודתם 28 מנהלי פיתוח כלכלי, אשר נמצאו כמתאימים לתפקיד ע"י הרשויות ולאחר שהוכשרו לתפקיד. בשבועות הקרובים תימשך בחירתם של 16 המועמדים הנוספים שיצטרפו לתכנית. עם תחילת העסקתם ובמהלך שלוש השנים הקרובות תוענק למנהלים מעטפת ליווי וייעוץ שבאמצעותה יתבצע מעקב אחר התקדמות התהליך ויינתן סיוע בהשגת המטרות והיעדים בכל רשות ובהתאם לצרכים המקומיים. 

השרה לשוויון חברתי, ח"כ גילה גמליאל: "מעבר להקצאת התקציבים לרשויות, חובתנו לספק להן את מלוא הכלים לצורך יישום ומיצוי מיטבי של התקציבים והמשאבים העומדים לרשותן. מדובר במהלך רב משמעות שיסייע לרשויות להתנהל באופן עצמאי ובהתאם לצרכים האמיתיים העולים מהשטח, יחזק את יכולתן ויוביל לצמיחה כלכלית של הרשויות".  

לדברי רני דודאי, מנכ״ל ׳ג׳וינט - אלכא׳: "מטרתנו היא להסיר חסמים המונעים את מימוש המשאבים הממשלתיים לטובת האזרח. במקרה זה של מיזם מוארד אנו רוצים לסייע לרשויות המתקשות לממש תקציבים שהקצתה המדינה. לפתרון אתגר זה פותח מודל אשר ניתן לשכפל אותו ולהרחיבו לכלל הרשויות במדינה ולייצר מנגנון אמיתי לצמצום פערים חברתיים כלכליים בחברה הישראלית".

 

תגובות

מומלצים